Majava Cupin kahdeksas kilpailukesä takana

Mika Lumiainen ja voittotraileri.

Majava Cupin kahdeksas kilpailukesä on nyt takana. Kiitos kaikille mukana olleille ja meidän uskollisille yhteistyökumppaneillemme.

Tänä vuonna pudotimme Cupin osakilpailujen määrän viiteen, mikä pudottaa SM-kilpailupaikkojen määrän ensi vuodelle viiteen. Osallistujamäärät pysyivät samalla tasolla kuin viimeiset vuodet eli 50 venettä/kilpailu. Startteja kertyi tänä vuonna tasan 250 kappaletta.

Juniori Majava Cup oli onnistunut kokeilu ja tulemme jatkamaan Juniori Cup -kilpailua myös tulevana kesänä. Se oli selkeä satsaus nuorisotyöhön ja on ilo nähdä, että satsaus on otettu hyvin vastaan. Kesän aikana Juniori Cupiin osallistui yhdeksän kilpailijaa eri venekunnista, mitä pidämme hyvänä alkuna.

Junior Cupissakin laskettiin neljä parasta sijoitusta kokonaistuloksiin. Katsofish.com uistelun voitto nostatti Eemeli Vigrenin koko Juniori Cupissa kolmanneksi pistein 125. Laakson Heikki säilytti koko Cupin kakkospaikan viimeisen osakilpailun kolmossijalla pistein 131 ja viimeisen osakilpailun kakkossija varmisti Monosen Juholle ensimmäisen Majava Junior Cup voiton pistein 134. Hienoa!

Majava Junior Cupin kuusi parasta

 1. Mononen Juho
 2. Laakso Heikki
 3. Vigren Eemeli
 4. Paunila Feliks
 5. Sirkiä Roni
 6. Autio Aleksi

Katsofish.com -uistelun voitti Hakalan Vesan venekunta pistein 30 320. Tämä nosti Hakalan venekunnan koko Majava Cupissa kuudenneksi eli viimeiselle SM-kisapaikalle. Toiseksi sijoittunut Hokkasen Karin venekunta (27 780p.) varmisti hyvällä viimeisellä kisalla SM-paikan sijoittumalla kokonaiscupissa viidenneksi.

Viimeisen osakilpailun kolmas, Jani Rossin venekunta (25 740p.), varmisti neljännellä kolmossijalla koko Majava Cupin kakkospaikan. Pojat olivat kakkosia myös viime vuonna. Neljänneksi viimeisessä osakilpailussa sijoittunut Markus Harhalan (19 700p.) venekunta varmisti sijoituksellaan koko Majava Cupin voiton. Voitto oli pojille jo kolmas peräkkäin. Tasaista suorittamista.

Kolmanneksi koko cupissa sijoittui tämän vuoden Suomen mestarit eli Jukka Rapelin venekunta. Cupin taso on siis kohtalaisen kova. Cupin neljäs oli Monosen Ari-Pekan venekunta.

Katsofish.com Uistelun pääpalkinto eli suurimman ahvenen palkinto meni Keskisen Jarin venekunnalle 580 gramman ahvenella ja arpaonni suosi Timo Marjamäen venekuntaa. Molemmille palkinnoksi Lowrancen Hook 7 -yhdistelmälaite ja Jarille vielä Daiwan-hiilikuituvapoja.

Majava Cup 2019

 1. Harhala Markus 131p.
 2. Rossi Jani 127p.
 3. Rapeli Jukka 115p.
 4. Mononen Ari-Pekka 113p.
 5. Hokkanen Kari 111p.
 6. Hakala Vesa 106p.
 7. Jalonen Jari 106p.
 8. Kaikkonen Klaus 97p.

Majava Cupin suurin kuha nousi Kalaneuvos Kuhauistelusta. Sen sai Harri Ohralan venekunta, kuha painoi 4760 grammaa.

Majava Cupin suurin hauki tuli puolestaan Suvi-uistelusta. Sen sai Aution Iiron venekunta, hauki painoi 9330 grammaa.

Majava Junior Cupiin osallistuneiden kesken arvottiin Normarkin lahjoittama viehekalastussetti, Sirkiän Roni oli tällä kertaa onnettaren suosiossa.

Majava Cupin 2019 pääpalkinto, Majavan venetraileri 1500 Pro arvottiin neljään osakilpailuun osallistuneiden kesken. Siinä arpaonni suosi Mika Lumiaisen venekuntaa, onnittelut Mikalle ja suuret kiitokset Majava Groupille.

Majava Cupin järjestäjät kiittävä kuluneesta vuodesta, katsotaan taas mitä uutta saadaan aikaiseksi ensi vuodelle. Mukaan toimintaamme toivomme uusia ja innokkaita käsiä, jotka ovat valmiita satsaamaan aikaa ja tuomaan jotain uutta yhteiseen harrastukseemme.

Olkaa rohkeasti yhteydessä järjestäjiin, jos toiminta kiinnostaa. Toiminta ei edellytä kalastusseuran jäsenyyttä.

Juttu ja kuva: Kimmo Rintala