“Meidänboksi on ehdottomasti matalan kynnyksen paikka” – Sastamalaan ensimmäinen toiminnallisen harjoittelun sali

Toiminnallisen harjoittelun sali toteuttaa Markus ja Pirita Rantasen haaveen. Taustalla treenaa yksi Meidänboksin ohjaajista, Enni Eeronheimo. 

Hyppybokseja, hiekkasäkkejä, kahvakuulia ja levypainoja. Battlerope-köydet, kiipeilyköydet ja soutulaite.

Viikonloppuna avautuvan Meidäboksin välineet paljastavat, ettei nyt olla ihan perinteisellä kuntosalilla. Sastamalalaisten Pirita ja Markus Rantasen luotsaama sali keskittyy toiminnalliseen harjoitteluun, korkealla intensiteetillä tehtävään crosstrainingiin. Kaikki liikkeet tehdään vapailla painoilla ja oman kehon painoa hyväksi käyttäen.

”Crosstrainingissa viehättää vapaus ja monipuolisuus. Samaa treeniä ei tarvitse tehdä toista kertaa, ellei halua. Ja kun harjoittelee korkealla sykkeellä, tarjoaa se mahdollisuuden nopeaan, mutta hyvään treeniin”, Rantaset kertovat.

Urheilullinen pariskunta tutustui toiminnalliseen treeniin valmistautuessaan reilu vuosi sitten esteratakilpailu Tough Vikingiin. Pian Rantasten autotallissa oli oma harjoittelusali – ja treenikavereina iso joukko ystäviä. Mieleen hiipi ajatus ihan oikean kuntosalin avaamisesta.

”Markus sen taisi ensin ääneen sanoa, mutta kieltämättä olin pyöritellyt ajatusta myös omassa päässäni”, Pirita sanoo.

”Toiminnallista treeniä tarjoavalle salille on ollut selkeä tilaus. Kyllä se olisi jäänyt harmittamaan, jos joku muu olisi kokeillut ja saanut homman toimimaan”, jatkaa Markus.

Rantasia toiminnallisessa harjoittelussa viehättävät vapaus ja monipuolisuus.

Sopiva tila salille löytyi keväällä Trakinkadulta Hopun teollisuusalueelta. Kesä kului remontoiden ja maalaten. Nyt, muutama päivä ennen avajaisia, tunnelma on odottava.

”Jännittää tietysti, miten ihmiset ottavat meidät vastaan ja tuleeko avajaisiin ketään. Olemme kyllä mainostaneet jakavamme 50 ilmaista ämpäriä!” Pirita nauraa.

Meidänboksissa pidetään ohjattuja tunteja arki-iltaisin maanantaina, keskiviikkona ja torstaina sekä lauantaiaamuisin. Sama treeni toistuu aina yhden päivän ajan, mutta tarjolla on muutama eri harjoitteluaika.

”Ja kun ohjattuja tunteja ei ole, salille voi tulla treenaamaan omatoimisesti. Jäsenet saavat käyttöönsä kulunvalvontalätkän.”

Paikka treeneihin tulee varata ennakkoon Meidänboksin verkkosivujen kautta. Yrittäjät iloitsevat, että varauskalenteri on jo täyttynyt, vaikkei sali ole vielä virallisesti avannut oviaan.

Rantasten lisäksi ohjaajina toimivat sastamalalaistaustainen crossfit-harrastaja Enni Eeronheimo, nokialainen Salla Hakanen sekä urheiluhieroja Risto Harjula, joka keskittyy tunneillaan pääasiassa kehonhuoltoon. Personal trainer -palveluita puolestaan tarjoaa Laura Rautalin.

”Kaikille tunneille ovat tervetulleita ihan kaiken kuntoiset ihmiset. Aiempaa kokemusta tai kuntoilutaustaa ei tarvita, sillä jokainen pystyy toteuttamaan treenin oman tasonsa mukaan. Meidänboksi on ehdottomasti matalan kynnyksen paikka”, kannustava Rantaset.

Meidänboksin seinää vasten voi harjoitella vaikka käsilläseisontaa.

Sastamalan kaupungin perhepalvelukoordinaattorin pestistä opintovapaalla oleva Pirita ja Agco Powerilla Nokian Linnavuoressa kehityspäällikkönä työskentelevä Markus haluavat tehdä yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa.

”Yhdessä toisen melko tuoreen yrityksen, Café Ernomasen kanssa olemme kehitelleet Energiaboksin eli kaikille sopivan gluteenittoman, maidottoman ja pähkinättömän energiapatukan.”

Lisäksi Meidänboksi on solminut yhteistyösopimukset nuorten lupaavien urheilijoiden – juoksija Joonatan Junkkalan, hiihtäjä Jessica Junkkalan sekä beach volleyn alle 16-vuotiaiden SM-hopeamitalistien Pinja Jokelan ja Siiri Ruohosen – kanssa.

”Yhteistyössä on pelkästään voimaa. Olen työssäni huomannut sen, ettei kukaan pärjää yksin. On hyvä, että ympärillä on verkostoja”, Pirita Rantanen toteaa.

Meidänboksin avajaiset 12. – 13.10. (Trakinkatu 6, Sastamala) la klo 12-18, su klo 10-17.