“Mahtavaa olla täällä!” – Miss Suomen vierailu huipensi Sastamalan kymppisynttärit

Anni Harjunpää vieraili Sastamalassa kaupungin 10-vuotisjuhlapäivänä. “Ehdin tänne nyt ensimmäistä kertaa kruunaamiseni jälkeen”, tuore Miss Suomi iloitsi.

“En yleensä katsele missikisoja, mutta tänä vuonna oli pakko”, paljasti Tapiolan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Seija Kuukka torstaina Sastamalan kaupungintalolla.

Syy television eteen asettumiseen oli ilmeinen: oman kylän missikandidaatti Anni Harjunpää, joka sitten otti ja voitti koko kilpailun.

“Kylässä kasvaa komeaa ja pitkää, ja vähän tällaista pätkempää”, nauroi yhdistykseen niin ikään kuuluva Kirsti Vesterbacka asettuessaan Miss Suomen viereen kuvattavaksi. Hän nauratti paikalla olleita kertomalla, että aiemmin Tapiolankylässä sanottiin asuvan vain maatuskoita.

“No, nyt on yksi missikin!”

Kuukka ja Vesterbacka olivatkin sitä mieltä, että kirjakaupungin kirjakylänä tunnetun Tapiolan pitäisi nyt saada lisänimi missikylä.

Tapiolan kyläyhdistyksen Kirsti Vesterbacka ja Seija Kuukka toivat oman kylän missille kimpun ruusuja. Tapiola-ämpärissä tietenkin.

Anni Harjunpää ilahdutti 10-vuotissyntymäpäiviään juhlinutta Sastamalan kaupunkia vierailullaan torstaina. Miss Suomi kertoi, että ehti kotikaupunkiinsa nyt ensi kertaa sitten kruunaamisen.

“Ihanaa olla täällä! Olen käynyt Vammalassa viimeksi elokuun lopulla ennen missikiertuetta. Oli hienoa, että vierailu mahtui kalenteriin.”

Harjunpäällä on pitänyt kiirettä missiksi kruunamisen jälkeen. Hän on ehtinyt tehdä keikkaa kuvauksista juontohommiin.

“On ollut sopivan kiireistä, tykkään siitä että pääsen tekemään erilaisia juttuja. Töiden väliin on kyllä mahtunut pari vapaapäivääkin”, hän jutteli.

Kaupungintalolla hän otti vastaan onnittelut niin kaupungin johdolta kuin useilta sastamalalaisiltakin. Hallintojohtaja Tapio Rautava ja kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ojensivat Miss Suomelle kukkakimpun sekä kirjakorun ja tyrväänkielisen jouluevankeliumin.

Malmberg kiitti Harjunpäätä siitä, miten loistavalla tavalla hän on tuonut esiin synnyinkaupunkiaan.

Hallintojohtaja Tapio Rautava ja kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ojensivat Annille muistamiset.

Tapiolan kyläyhdistyksen naiset olivat varmoja, että Anni Harjunpään Miss Suomi -titteli tuo uutta nostetta paitsi omalle kylälle myös koko Sastamalalalle.

“Kyllä kruunaaminen on hienoa mainosta ja imagon kohottamista joka taholle.”

Seija Kuukan ja Kirsti Vesterbackan onnitellessa Annia kävi ilmi jo seuraava ainakin Tapiolankylään ulottuva vierailu.

“Anni tulee 5. joulukuuta kylän puurojuhlaan, se on jo sovittu”, Kuukka tuumasi.

Kaupunginjohtaja Jarkko Malmberg ja Miss Suomi Anni Harjunpää.
Miss Suomi pyöräytti itselleen onnenpyörästä parkkikiekon. Taustalla viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas ja matkailu- ja tapahtumatuottaja Teresa Vidfelt.