Yhdistys ottamassa Keikyän riippusillan vastuulleen – Kaupunki vuokraa eurolla

Keikyän riippusilta. Kuva: Päivi Pelttari.

Sastamalan kaupunki on vuokraamassa Keikyän riippusillan Keikyän Perikunnalle. Tahtotilana on toteuttaa kunnostus avustusten ja talkootyön voimin.

Periaatteena on, että yhdistys vastaa riippusillan turvallisuudesta ja kunnossapidosta. Kaupunki voi yhdistyksen erikseen anoessa osoittaa materiaaleihin kevyen liikenteen väyliin varattua investointimäärärahaa.

Vuotuiseksi vuokraksi on neuvoteltu yksi euro vuodessa. Sopimus koskee vain riippusiltaa. Kaupunki on vuokrannut maa-alueet UPM-Kymmeneltä ja UPM Energyltä. Maanvuokrasopimus ei siirry yhdistykselle. Riippusillan vuokrasopimus ollaan solmimassa vuoden 2049 tammikuun loppuun saakka.

Kaupunki on vakuuttanut siltarakenteet. Vakuutus ei kata kolmannelle osapuolelle aiheutuvia vahinkoja. Vuokralainen vastaa sillan kunnostukseen ja käyttöön liittyvien vakuutusten ottamisesta.

Riippusillan auraus- ja hiekoituskuluista sekä muusta kunnossapidosta kaupunki suorittaa yhdistykselle 5 000 euroa vuodessa.

Sopimus on teknisen lautakunnan hyväksyttävänä. Sen voit katsoa kokonaisuudessaan tästä linkistä (PDF-tiedosto).

Keikyän riippusillan peruskorjaukseen kaupunki varautui 270 000 eurolla vuonna 2017. Urakasta saadut tarjoukset kuitenkin ylittivät määrärahan moninkertaisesti. Kaupunki kartoitti mahdollisuuksia saada hankkeelle ulkopuolista rahoitusta. Silta kuitenkin katsotaan hyvin laajasti kaupungin ylläpidettäväksi perusinfraksi, johon merkittäviä avustuksia ei ole saatavissa.

Poimintoja