Vaaliteltta Vammalan torilta pääsi kohuttuun näyttelyyn

Vaaliteltta, Sastamala, Sakari Piippo
Kokoomuksen vaaliteltta Vammalan torilla 1.4.2017. Sakari Piippo, sarjasta Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä, 2015–2019.

Sastamalasta Kokoomuksen vaaliteltta on päässyt mukaan valokuvaaja Sakari Piipon dokumentaariseen trilogiaan Eräitä huomioita Suomen poliittisesta järjestelmästä. Näyttely on esillä Suomen valokuvataiteen museossa.

Trilogian osat ovat Valtioneuvosto, Kunnanvaltuustot ja Vaalit. Kunnanvaltuustot- ja Vaalit-sarjoja kuvatessaan Sakari Piippo kiersi kaikki maakunnat. Näyttelyssä on valokuvia myös Pirkanmaalta. Yksi mukaan päässeistä on otos Kokoomuksen vaaliteltasta Vammalan torilla.

Sakari Piipon Valtioneuvosto-sarjan valokuvat nousivat otsikoihin vuonna 2016. Valtioneuvoston kanslia pyrki tuolloin estämään niiden julkaisun.

Trilogian kuvista on tehty kirja, joka kantaa samaa nimeä.