Sastamalan leikkipuistot uuteen uskoon? – Ulkoleikkipaikkojen tulevaisuutta selvitetään kyselyllä

Kuvituskuva Pixabay.

Mitkä ovat tärkeimmät tavat leikkiä leikkipuistossa? Entä kuinka pitkän matkan olisit valmis liikkumaan isomman tai paremmin varustellun leikkipaikan takia? 

Muun muassa tällaisia kysymyksiä esitetään Sastamalan kaupungin ulkoleikkipaikkoja koskevassa kyselyssä. Marraskuun loppuun saakka avoinna olevalla kyselyllä pyritään tuottamaan tietoa yleisten ulkoleikkipaikkojen suunnittelun ja kehittämisen tueksi.

”Kysely päätettiin toteuttaa sen vuoksi, että haluamme kehittää leikkipaikkoja siihen suuntaan kuin käyttäjät toivovat”, toteaa kaupunginpuutarhuri Suvi Isosävi.

Sastamala on maantieteellisesti laaja kaupunki, jossa puistotoimi ylläpitää peräti 31:tä ulkoleikkipaikkaa. Ne sijaitsevat puistoissa ja muilla vihrealueilla. Kysely ei siis koske koulujen, päiväkotien ja muiden kiinteistöjen piha-alueilla sijaitsevia paikkoja, joiden ylläpidosta huolehtii Sastamalan Tilakeskus.

Isosävin mukaan kaupungin ylläpitämiä leikkipaikkoja huolletaan ja tarkastetaan säännöllisesti, mutta tosiasia on, että monet niistä alkavat tulla elinkaarensa päähän koska välineet ovat vanhoja.

”Kysymyspatteristossa on muun muassa kysymys, jolla haetaan mielipidettä siihen halutaanko nykyisiä leikkipaikkoja karsia.”

Vaihtoehtona karsimiselle tarjotaan isompia ja paremmin varusteltuja leikkipaikkoja, vaikkakin etäisyys niihin olisi nykyistä pidempi.

Isosävi kertoo, että kyselyn pohjalta laaditaan selvitys, jonka on tarkoitus valmistua ensi keväänä. Selvitystä käytetään tukena, kun kaupunginpuutarhuri laatii ulkoleikkipaikkojen peruskorjaus- ja rakentamissuunnitelman.

Isosävi ei vielä osaa sanoa, millaisella budjetilla ulkoleikkipaikkojen kehittämiseen käydään. Esityksen pohjalta tehdään investointiesitys määrärahan saamiseksi talousarvioon.

Kysely löytyy 30.11. saakka osoitteesta https://link.webropolsurveys.com/S/48A2CA829185546E

Paperinen lomake on mahdollista täyttää Sastamalan kirjastoilla.

Leikkipaikat löytyvät kaupungin karttapalvelusta klikkaamalla liikunta ja ulkoilu + leikkipaikat.