Norjalainen Jackon yrityskaupoilla – “Fuusio vahvistaa ThermiSolin ja Epsiran asemaa entisestään”

ThermiSolin toimitusjohtaja Veli Ollila on jatkossa Jackon Finland Oy:n toimitusjohtaja ja Jackon konsernin johtoryhmän jäsen. Kuva: Alueviestin arkisto / Minna Isotalo

Sastamalassa toimivan ThermiSolin pääomistaja, norjalainen Jackon Group kasvaa uusien yrityskauppojen myötä edelleen. Johtava pohjoismainen eristevalmistaja hankki omistukseensa Suomesta myös Pohjoismainen Solumuovi Oy:n, Tupler Oy:n ja Epsira Oy:n.

Sastamalan Kiikassa asuvan toimitusjohtaja Veli Ollilan mukaan Suomen liiketoiminnot fuusioidaan ensi vuoden alusta alkaen yhdeksi yhtiöksi, minkä jälkeen kaikkien osaaminen ja tuotevalikoimat energiatehokkaaseen rakentamiseen ja pakkaamiseen sekä teknisiin komponentteihin tarjotaan yhden nimen alta. Jackon Finland Oy syntyi rakentamisen ja teollisuuden tarpeisiin.

”ThermiSol-nimi näkyy jatkossa vain tunnettujen EPS-eristeiden pakkauksissa, mutta muutoin fuusio vahvistaa ThermiSolin ja Epsiran asemaa entisestään. Neljän toimijan yhdistyminen turvaa riittävät resurssit tuleviin investointeihin, tuotekehitykseen ja ennen kaikkea tuotannon säilymiseen Suomessa ja Sastamalassa”, Ollila kertoo.

Jackon Groupilla on 21 tehdasta Euroopassa, joista 18 Pohjoismaissa. Konsernin liikevaihto on yli 300 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 850 henkilöä.