Yhresä! -perhemessut tulevat taas – Sastamalan pääkirjasto täyttyy YK:n Lapsen oikeuksien päivänä

Yhresä! -messut pidettiin ensimmäisen kerran viime vuonna. 

Sastamalan pääkirjasto ja kohtaamispaikka Vintti täyttyvät YK:n Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta, kun talossa pidetään toiset Yhresä! -perhemessut.

Sastamalan perhepalveluverkoston järjestämät messut on suunnattu lapsille, nuorille ja lapsiperheille. Messujen teemaksi on tänä vuonna nostettu ympäristö, mikä näkyy vahvasti messujen ohjelmassa.

Avauspuheen pitää kaupunginvaltuutettu Eveliina Asikainen. Messujen aikana yleisön on muun muassa mahdollista tutustua roska-autoon, seurata Jätejengi-nukketeatteriesitystä tai vaikka hypätä Roska-peikkojen maahan. Kirjaston nuorten osastolla toimii messujen ajan pop up -nuorisotila, ja kirjaston 2. kerroksessa Tyrvään Martat tarjoilevat messuyleisölle kahvia ja mehua.

Kirjastolla on noin 20 esittelypistettä, ja messuilla esittäytyvät sekä kaupungin omat palvelut että paikalliset yritykset ja kolmannen sektorin toimijat.

Ympäristö -teeman ohella messuilla on haluttu nostaa esille toinen ajankohtain aihe: lasten ja nuorten kokema yksinäisyys. Tätä aihetta käsitellään messuilla paneelikeskustelussa, jossa keskustelijoina ovat koulunjohtaja Leena Iso-Ketola-Ryyppä, päiväkodinjohtaja Katja Iso-Kukkula ja sairaanhoitaja Piia Salokangas.

”Messuilla ei ole pelkästään katseltavaa, joten kannattaa tulla paikan päälle osallistumaan. Tekemistä riittää niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin”, toteaa lastenkirjastonhoitaja Petra Mäkelä.

Messuille on vapaa pääsy.

Yhresä! -perhemessut Sastamalan pääkirjastolla ja kohtaamispaikka Vintillä ke 20.11. klo 15-18.30. 

Mikko, Eevi ja Salla Immonen viihtyivät viime vuoden messuhulinassa. “Plussaa siitä, että paikka on esteetön. Sellaisia ei Vammalasta kovin montaa löydy”, kiitteli pyörätuolissa istuva Mikko.