Musti-lenkillä kerätään kuivaruokaa Kiikoisten löytöeläinpalvelulle

Kuvituskuva Pixabay.

Sastamalassa lenkkeillään pian hyvän asian puolesta. Lemmikkieläintarvikeketju Musti ja Mirri järjestää lauantaina 23. marraskuuta ensimmäistä kertaa valtakunnallisen tempauksen, Musti-lenkin, johon myös Sastamalan liike on ilmoittautunut mukaan.

Jokaista lenkille osallistunutta ihmistä kohti lahjoitetaan 1 kilo kuivaruokaa paikalliseen eläinsuojeluyhdistykseen. Sastamalassa kohde on Kiikoisten löytöeläinpalvelu, jonka kissatilanne on paikallisen Musti ja Mirri -yrittäjä Rita Mäkinesteen mukaan ihan toivoton.

“Muuten tarkoitus on järjestää ihmisille mukava tapahtuma koiran kanssa tai ilman”, Mäkineste kertoo.

Musti-lenkille voi siis osallistua myös ilman karvatassua.

Lenkin tarkka reitti ei vielä ole selvillä, mutta Mäkineste kaavailee matkaan lähdettävän liikkeen pihasta Itsenäisyydentieltä.

“Siitä jatketaan Tuomiston ympyrään, tehdään jonkinmoinen lenkki Hopulla ja palataan Vammalan valtatietä takaisin. Maksimissaan tunti hidasta vauhtia”, hän suunnittelee.

Kävelylenkin jälkeen liikkeessä on koirille oheisohjelmana maistiaisia ja naminsyöntikilpailu.

“Lisäksi kaikki lenkille osallistuvat saavat ulkoilupaketin. Se pitää sisällään kakkapussin, koirien namipussin ja heijastimen.”

Kysymykseen siitä, paljonko kuivaruokaa Kiikoisiin lenkin jälkeen lahjoitetaan, on Mäkinesteellä selkeä vastaus: “Paljon!”