Sastamalan seudun museo kerää kuvia seudun urheilupaikoista – “Kuvien kautta tieto säilyy tuleville sukupolville”

Uimakoulua Alasenrannassa vuonna 1964. Kuva: Sastamalan seudun museo.

Sastamalan seudun museossa alkaa torstaina 21. marraskuuta urheiluaiheinen kokoelmakeruu. Kokoelmiin tallennetaan valokuvia sastamalalaisista urheilupaikoista. 

”Suuren urheilunäyttelyn suunnitteluvaiheessa törmäsimme tietoihin urheilupaikoista, jotka ovat jo kadonneet tai vähitellen katoamassa. Nyt tallennettavien kuvien kautta saamme säilytettyä tiedon näistä paikoista tuleville sukupolville. Tarkoituksena on koota eri-ikäisiä valokuvia kattavilla taustatiedoilla, jotta aineistoa voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää vaikkapa tutkimusaineistona”, kertoo museon amanuenssi Emma Kurki.

Torstaina 21.11. klo 18 museon Kulttuuritorstaissa Vammalan seudun Voiman kunniapuheenjohtaja Pauli Pitkäkoski esittelee paikallisia urheilupaikkoja Torikentältä Karausvuoreen. Tapahtuma järjestetään Pukstaavin salissa klo 18 ja siihen on vapaa pääsy.

Osallistu museon valokuvakeruuseen!

Jos hallussasi on valokuvia paikkakunnan urheilupaikoista ja haluat osallistua valokuvakeruuseen, ota yhteyttä museon amanuenssiin emma.kurki@pukstaavi.fi. Voit osallistua valokuvakeruuseen kahdella tapaa:

  • Lahjoita kuva Sastamalan seudun museon Valokuvakokoelmaan: Kokoa kuvaan liittyvät tunnistetiedot, kuten kuvaaja, aika ja paikka sekä kuvassa esiintyvät henkilöt. Tuo kuva tietoineen museolle. Kuvasta tehdään lahjoitussopimus, jolla kuva ja sen omistusoikeus siirtyvät Sastamalan seudun museolle.
  • Julkaise kuva Sastamalan seudun museon Yleisökokoelmassa: Kokoa kuvaan liittyvät tunnistetiedot, kuten kuvaaja, aika ja paikka sekä kuvassa esiintyvät henkilöt. Tuo kuva tietoineen museolle. Kuvasta tehdään käyttösopimus ja kuvasta julkaistaan digitaalinen versio museon ylläpitämässä Topoteekki-verkkoarkistossa (sastamala.topoteekki.fi). Kuva ja sen omistusoikeus säilyvät asiakkaalla.