Jukka-Pekka Palviaisen Allu ja outo Uolevi ehdolla vuoden 2020 lastenkirjapalkinnon saajaksi

Jukka-Pekka Palviaisen Allu-kirjoja on tähän mennessä ilmestynyt neljä. Kuva: Minna Isotalo.

Sastamalalaiskirjailija Jukka-Pekka Palviaisen kirja Allu ja outo Uolevi on ehdolla Runeberg Junior -palkinnon saajaksi.

Vuoden 2020 lastenkirjapalkinnosta kisaa yhteensä kymmenen kirjaa, joista viisi on suomenkielistä ja viisi ruotsinkielistä.

Lasten lukuintoa edistävän kilpailun ehdokkaat valitsi raati, johon kuuluivat tänä vuonna näyttelijä ja ohjaaja Mika Fagerudd, luokanopettaja Milka Harjunen sekä FM Keth Strömdahl.

Perustelujen mukaan Allu ja outo Uolevi on humoristinen tarina tavallisten lasten valmistautumisesta epätavalliseen syyslomaan: lapset kehittävät itse itselleen tekemistä ja lomakohteen. Christel Rönnsin inspiroiva kuvitus innostaa lukemaan ja Palviaisen kirjaan on aloittelevankin lukijan helppo tarttua.

Seuraavaksi porvoolaiset päiväkotiryhmät ja ensimmäisen ja toisen luokan oppilaat lukevat ja valitsevat lopullisen voittajan.

Runeberg Junior -palkinto on Porvoon kaupungin ja KSF Media / Sanomalehti Östnylandin yhteinen 10 000 euron suuruinen lastenkirjallisuuspalkinto. Se jaettiin ensimmäistä kertaa J. L. Runebergin päivän yhteydessä helmikuussa 2017.