Sastamalan ja Nokian välille rakennettuja yksityistiejärjestelyitä otetaan vaiheittain käyttöön 

Valtatie 12:lle Sastamalan ja Nokian välille rakennetaan parhaillaan uusia riista-aitoja nykyisten Hyrkin, Kärppälän ja Sarkolan ohituskaistojen kohdille. Samassa yhteydessä valtatiellä on tehty yksityistiejärjestelyjä, joita otetaan nyt vaiheittain käyttöön, kertoo Ely-keskus tiedotteessaan.

Sastamalan ja Nokian alueilla valtatien 12 uusien riista-aitojen rakennustyöt ovat valmistumassa vielä tämän vuoden puolella joulukuussa.

Rakentamisen yhteydessä valtatien vieritse kulkevia yksityistieyhteyksiä muutetaan. Myös nykyisiä valtatie 12 yksityistieliittymiä puretaan, ja liikenne ohjataan kulkemaan vastarakennettujen yksityisteiden kautta. Järjestelyillä parannetaan valtatien ja ohituskaistojen turvallisuutta.

Hyrkin alueella muutoksia 5.12. alkaen

Hyrkin alueella Pääkkösentien läheisyyteen on rakennettu uusia yksityisteitä. Osa nykyisistä valtatien liittymistä on jo purettu. Kulku Pääkkösentien kiinteistöille tapahtuu torstaista 5.12. alkaen Äijänkiventien kautta, jonka jatkeeksi valtatie 12 eteläpuolelle on rakennettu uusi yksityistieyhteys vanhalle Pääkkösentielle.

Uusi yhteys Pääkkösentielle.

Ruduksen kiviainesalueelle ja maankaatopaikalle Sastamalassa johtava valtatien 12 eteläpuolelle rakennettu uusi yksityistie otetaan käyttöön itsenäisyyspäivää edeltävänä torstaina 5.12. Jatkossa kulku alueille tapahtuu Liedeksimintien liittymän kautta.

Kärppälässä muutoksia kulkuyhteyksiin 22.11. alkaen

Nykyisiä Kärppälän alueen liittymiä Suikintien ja Masontien välillä on purettu perjantaina 22.11.

Kulku kiinteistöille tapahtuu uuden vastarakennetun Suikintien kautta. Lisäksi valtatie 12 pohjoispuolella oleva Inkantien liittymä on purettu. Uusi liittymä on otettu käyttöön aiemmin tänä syksynä.

Ensi perjantaina 29.11. puretaan nykyisiä Kärppälän alueen liittymiä Masontien lähellä. Jatkossa kulku kiinteistöille tapahtuu uuden, vastarakennetun Alhonahteentien kautta, johon kuljetaan Masontien kautta

Poimintoja