Saskyn opetukseen ensi vuonna puoli miljoonaa euroa lisää

Saskyn yhtymäkokous hyväksyi 28. marraskuuta vuoden 2020 talousarvion, jossa opetukseen on suunnattu noin puoli miljoonaa euroa lisää rahoitusta.

Ensi vuoden talousarvio on noin miljoona euroa alijäämäinen.  Talousarviossa ammatillisen koulutuksen rahoitus on laskettu vuoden 2020 osalta noudattaen vuoden 2019 rahoituksen tasoa ilman lisärahoituspäätöksiä, harkinnanvaraista rahoitusta sekä strategiarahoitusta.

Vuoden 2020 talousarvio sisältää muun muassa seuraavat mittavat investoinnit:  Uuden navetan suunnittelun aloittaminen Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistossa Kokemäellä, navetta valmis vuonna 2021. Investoinnin myötä Kokemäen kaupungin peruspääoman korotus on 350 000 euroa.

Sekä  Vammalan ammattikoulun sähköosaston uudet opetustilat ja oppimisympäristöt, joihin käytetään ensi vuonna  700 000 euroa ja sitä seuraavana vuonna 700 000 euroa. Sastamalan kaupungin kanssa on alustavasti sovittu peruspääoman korotuksesta 400 000 eurolla.