Tatun ja Patun seikkailuista musiikkinäytelmä

Aino Havukainen ja Sami Toivonen
Aino Havukainen ja Sami Toivonen.

Sastamalalaisten Aino Havukaisen ja Sami Toivosen luomat Tatu ja Patu seikkailevat pian musiikkinäytelmässä. Se saa kantaesityksensä Helsingin kaupunginteatterissa ensi syksynä.

“Tatu ja Patu eivät tunne ihmisten tapoja, mutta yrittävät innokkaasti oppia niitä ja sopeutua ympäröivään kulttuuriin. Ikävä kyllä se ei aina ihan onnistu”, kertovat Aino Havukainen ja Sami Toivonen. Tästä maailmojen kohtaamisesta syntyy Tatun ja Patun huumori.

Musiikkinäytelmän Tatu ja Patu Helsingissä ovat käsikirjoittaneet Aino Havukainen ja Sami Toivonen sekä ohjaaja Sami Rannila. Se perustuu väljästi kirjasarjan ensimmäiseen osaan, jolla on sama nimi kuin esityksellä.

Tatuna nähdään Antti Timonen ja Patuna Paavo Kääriäinen. Muita rooleja esittävät muun muassa Paavo Kerosuo, Sanna Saarijärvi ja Juha Jokela.

Ensi-ilta on 9. syyskuuta.