Alueviestin jakeluun muutoksia vuoden alusta

Alueviesti siirtyy Suomen Suoramainonta Oy:n ja Postin varhaisjakeluun.

”Viimeiset neljä vuotta Alueviestiä on jakanut Alma Manu Oy, mutta liikentoimintakaupan myötä sen varhaisjakelutoiminnot Pirkanmaalla ja Satakunnassa siirtyvät vuoden alussa Postille”, taustoittaa Alueviestiä kustantavan Kustannusliike Aluelehdet Oy:n toimitusjohtaja Sami Latva.

SSM-ketjun tuotantojohtaja Mika Kauppinen kertoo, että heillä on pitkä jakelukokemus myös Alueviestin jakelualueesta

”Suomen Suoramainonta on Suomen suurin yksityinen ilmaiseksi jaettavien kaupunkilehtien ja osoitteettomien mainosten jakelija”, hän toteaa.

Postin varhaisjakeluun siirtyy Punkalaidun sekä Sastamala lukuunottamatta postinumeroita 38360, 38300, 32740 ja 32730, 38510.

”Postin varhaisjakelualue on sama, kuin se on ollut Alma Manulla”, Latva toteaa.

Myös ilmestymisaikatauluun tulee muutoksia varhaisjakelualuetta lukuunottamatta.

”Osa saa lehtensä aamupäivän aikana, mutta koko jakelu on valmis viimeistään illalla”, Kauppinen kertoo.

Hän myös korostaa, että jakelun laatua seurataan systemaattisesti.

”Ketjullamme on käytössä monikanavainen tiedonkeruu ja seuraamme jakelua internet-paneelilla, satunnaisin tarkastussoitoin, kuluttajapalauttein ja kommunikoimalla systemaattisesti jakajien kanssa.”

Jakelupalautteen antaminen tärkeää

Alueviesti on odotettu media jakelualueellaan ja tämä tiedostetaan SSM:ssa hyvin.

”Jakelupalautteen antaminen onkin erittäin tärkeää, ja palautteen anto on tehty helpoksi. Se käy kätevästi netissä tai soittamalla jakelupalautteen numeroon”, Kauppinen ohjeistaa. (Palautteen anto-ohjeet alempana)

Kaikki yhdestä jakelukierroksesta kerätty seurantatieto kootaan jakeluyhtiössä aina karttakuvaan, johon koostetaan verkkosivujen kautta tullut palaute, puhelimitse annettu palaute, jakeluseurantapaneelin palaute, puhelintarkastuksesta saatu palaute sekä jakelunkuittaustiedot.

”Näiden tietojen jälkeen aluepäällikkö voi tarvittaessa nopeasti päätellä, tarvitseeko jakaja apua tai opastusta työssään”, Kauppinen toteaa.

Jakelu-uudistuksen yhteydessä tarkastellaan myös kauppojen ja esimerkiksi kahviloiden yhteydessä olevia noutopisteitä.

”Suureen osaan niistä jaamme lehdet jatkossakin, mutta osa poistuu hoidostamme. Mikäli jokin instanssi kuitenkin haluaa tiloihinsa useamman lehden, kannattaa ottaa yhteyttä meihin ja sopia lehtien noutotavasta”, Latva opastaa.

Teiden varsilla olevia noutolaatikoita tullaan myös karsimaan.

”Alkuvaiheessa nimenomaan SSM:n jakamalta alueelta, sillä heidän jakelualueensa on laajempi kuin Postin varhaisjakelulla. Noutolaatikoista tulee tarpeettomia, koska yhä useampi saa jatkossa lehden suoraan omaan postilaatikkoonsa”, hän toteaa.

Alueviestin jakelu
SSM:n jakelussa Huittinen, Lavia, Kokemäki, Säkylä ja Eura (Eura-jakelu joka kuukauden viimeinen lehti) sekä Sastamalasta postinumeroalueet 38360, 38300, 32740, 32730 ja 38510.
Postin varhaisjakelussa Sastamala (paitsi ylempänä mainitut postinumerot) ja Punkalaidun.

Näin annat jakelupalautteen
SSM
www.jakelupalaute.fi/alueviesti
ma-pe klo 9-16 p. 029 001 0041
(Suora linkki löytyy sivustolta alueviesti.fi)
Postin varhaisjakelu
ma-pe 8 – 16 p. 0100 85160