Huittisissa laitetaan leikkipuistoja kuntoon – ”Kuninkaistenmäen erikoisuus on maatrampoliini”

Huittisten uusimmassa leikkipuistossa Kuninkaistenmäessä on muun muassa linnan näköinen leikkikeskus, joka pitää sisällää esimerkiksi liukumäen, kiipeilyseinän ja palomiehen tangon. Kaksi isommille lapsille tarkoitettua kumilautaistuinta ja pienten lasten vauvaistuin saadaan paikoilleen keinuun kevään aikana.

Huittisissa aloitettiin jo viime vuosikymmenen alkupuolella leikkipuistojen kehittämisprojekti, jonka myötä kaupungin puistoja on kunnostettu. Vähemmällä käytöllä olleita ja huonokuntoisia puistoja on poistettu ja uusia rakennettu.
Uusin puisto Kuninkaistenmäessä sai leikkivälineensä juuri ennen joulua.

”Kaikki laitteet saatiin paikoilleen, mutta keinujen asentaminen ja hiekkalaatikon täyttäminen jäävät kevääseen. Leikkivälineet ovat kuitenkin käyttökunnossa ja niitä saa jo mennä testaamaan”, Huittisten kaupungin puistotyönjohtaja Minna Tömisevä sanoo.

Kuninkaistenmäen leikkipuiston suunnitteluun pääsivät osallistumaan myös huittislaiset lapset. Kaupunki keräsi kesällä ideapiirroksia unelmien leikkipuistosta, vastauksia tuli yhteensä 23 kappaletta.

”Kaikki lasten ideapiirrokset lähetettiin viidelle leikkivälinevalmistajalle, joilta tarjoukset puiston varustelusta pyydettiin. Piirustusten perusteella tehtiin lista toiminnoista, jotka puistoon haluttiin. Valmistajia pyydettiin tarjoamaan leikkivälineet lasten ideakuvien perusteella. Toivoimme myös, että värien kanssa saa hullutella, mitä värikkäämpi, sitä parempi”, Tömisevä kertoo.

Lapsien mielipide huomioitiin myös lopullista päätöstä tehdessä.

Kuninkaistenmäen leikkipuistoon tuli piirustusten pohjalta keinuteline kolmelle keinulle, perinteinen kiikkulauta, linnan näköinen leikkikeskus, pitkä tasapainopuomi, pieni tornikeskus, hiekkalaatikko ja puistonpenkki.

Keväämmällä varustelu täydentyy vielä roska-astialla, piknik-pöydällä ja huvimajakatoksella.

”Kuninkaistenmäen erikoisuus on maatrampoliini, jollaista ei ole vielä missään muussa Huittisten puistossa”, Tömisevä mainostaa.

Leikkipuiston kalusteet ja niiden asennus maksoivat yhteensä 28 000 euroa. Maanrakennustöiden osalta hinta ei ole vielä tiedossa ja puiston viimeistely jää kevääseen.

”Ympäristö on kurainen ja keskeneräinen, mutta nyt on pakko odotella kuivempia kelejä ja tehdä se myöhemmin loppuun”, Tömisevä harmittelee.

Loppusyksystä pientä pintaremonttia koki myös Huittisten keskustassa oleva Leijonapuisto, joka kunnostettiin Lions Club Huittisten ja kaupungin yhteistyönä.

Kaupunki myönsi hankkeeseen 12 000 euron avustuksen, jonka avulla puistoon hankittiin esteetön karuselli ja uusi aita.

”Leijonat jatkavat homman keväällä loppuun istutusten ja nurmikoiden osalta”, Tömisevä tietää.

Seuraavana kunnostusjonossa vuoroaan odottaa Prantinpuisto.

”Se on tällä hetkellä ehdottomasti huonokuntoisin ja rempataan tämän vuoden aikana”, Tömisevä lupaa.