Tatu ja Patu -pakohuone Sastamalaan – “Tästä saattaa jopa tulla uusi matkailuvaltti”

Millaisia tehtäviä Tatun ja Patun pakohuoneessa ratkotaan?

Tatun ja Patun maailma herää eloon Sastamalassa keväällä 2020, kun Pakenemaan aukeaa uusi pakohuone. Uusi pakohuone tulee sijoittumaan Tatun ja Patun verstaalle ja se tarjoaa kävijöille sukelluksen Outolan maailmaan ratkoen teemaan sopivia tehtäviä.

Huoneen suunnittelu on tehty yhteistyössä Tatu ja Patu -kirjailijoiden, Aino Havukaisen ja Sami Toivosen kanssa. Mittava suunnittelu ja rakennusprojekti on ollut käynnissä jo lähes vuoden. Huone tuo eloon Tatun ja Patun villejä keksintöjä yhdistettynä pakohuonekokemukseen.

“On ollut kunnia päästä käyttämään suunnittelun pohjana Tatu ja Patu -kirjoja. Kirjojen maailma tuntuu kuin tehdyltä pakohuoneen teemaksi. Tatu ja Patu tulkitsevat asioita hauskan kierolla tavalla, samoin kuten monesti pakohuoneissa on tapana. Tämä mahtava ympäristö tarjoaa samalla hienon pakohuonekokemuksen ja sukelluksen toiseen maailmaan”, summaa toimitusjohtaja Mikko Viitamaa.

Pakohuoneessa vierailevalla ryhmällä on 60 minuuttia aikaa auttaa Tatua ja Patua heidän uusimman kojeensa kanssa.

“Pakohuoneissa ei pakosti tarvita pohjatietoa mistään aiheesta, mutta tässä huoneessa kyllä saa etua, jos kirjat ovat tuttuja”, Viitamaa paljastaa.

Sastamala on tunnettu Vanhan kirjallisuuden päivistään ja tarjoaa muutenkin paljon kirjallisuuteen liittyviä palveluja. Yrittäjät odottavat uudelta huoneelta paljon.

“Huone on hieno lisä paikalliseen kirjallisuuteen liittyvään tarjontaan ja uskon huoneen houkuttelevan sekä lapsiperheitä että pakohuoneiden harrastajia koko Suomesta. Tästä saattaa jopa tulla Sastamalan uusi matkailuvaltti.”

Uudesta pakohuoneesta on mahdollista valita suoritettavaksi joko koko perheen versio tai kokeneillekin pakohuonepelaajille soveltuva haastavampi versio.