VaLePalle Suomen Cupin mestaruus – ”Kyllä tämä rauhoittaa monen mieltä”

VaLePa, Suomen Cup
VaLePa juhlii Suomen Cupin mestaruutta. Kuva: Hannu Moilanen.

Suomen Cupin mestari on Vammalan Lentopallo. Savo Volley kaatui finaalissa selkein numeroin 3-0.

Ensimmäisen ja toisen erän VaLePa vei 25-22. Ratkaisevaksi jäänyt kolmas päättyi pukkipaidoille murskaluvuin 25-12.

VaLePan vastaanotto oli alun jälkeen timanttinen. Erityisesti toisen erän joukkue pääsi rakentamaan hyökkäyspaikkoja Mikko Eskon kautta huikealla tavalla.

Savo Volleyn hyökkäyspeli oli epätyypillisen virhealtista. Joukkue teki peräti seitsemäntoista suoraa hyökkäysvirhettä, kun VaLePalle kertyi viisi. Laidasta savolaiset eivät löytäneet onnistumisia ja yleispelaajien saldo jäi neljä miinukselle.

VaLePan Mikko Eskolle cup-mestaruus oli jo kuudes ensimmäisen tultua 22 vuotta sitten. Kapteeni Olli Kunnari puolestaan juhli viidettä cup-mestaruuttaan.

”Todella latautunut ja hyvä peli meiltä”, iloitsi VaLePan päävalmentaja Janne Kangaskokko. Joukkue kärsi keskiviikkona tappion Mestaruusliigassa. Se oli Kangaskokon mukaan hyvä herätys. Pukkipaidat saivat parannettua peliään paljon. ”Erityisesti vastaanottomme ja syöttömme oli erinomaista. Hyökkäyksessä oli välillä vähän käsijarru päällä, mutta vastustaja teki kyllä sillä rintamalla paljon virheitä”, päävalmentaja analysoi.

VaLePan syyskausi oli hieman mollivoittoinen. Suomen Cupin voitto oli siksikin hunajaa. ”Kyllä tämä rauhoittaa monen mieltä, minunkin”, Janne Kangaskokko tunnusti.

Joukkueiden tehopelaajat olivat VaLePasta Mikko Oivanen ja Savo Volleystä Antti Siltala.

Suomen Cupin voitto on VaLePalle neljäs perättäinen. Loppuottelussa pukkipaidat pelasivat seitsemännen kerran kahdeksan vuoden sisään.

VaLePalla oli pohjalla Suomen Cupin kultaa vuosilta 2012, 2016, 2017 ja 2018 sekä hopeaa vuosilta 2013 ja 2014.