Ikäihmisiltä perittäviin tukipalvelumaksuihin korotuksia Sastamalassa ja Punkalaitumella

Kuvituskuva. Kuva: Pixabay.

Ikäihmisiltä perittäviin tukipalvelumaksuihin on luvassa korotuksia Sastamalassa ja Punkalaitumella.

Sastamalan ja Punkalaitumen yhteistoiminta-alueen sosiaali- ja terveyslautakunta vahvisti kotihoidon ja ikäihmisten asumispalvelujen tukipalvelumaksut. Ratkaiseva äänestys päättyi 5-4.

Tukipalveluista perittävät asiakasmaksut eivät ole kattaneet niiden tuottamisesta aiheutuvia kustannuksia. Kaupungin mukaan korotukset kaventavat eroa hieman. Uudetkaan taksat eivät kata kuluja kaikilta osin.

Maksut vahvistettiin sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryykin esityksen mukaisiksi.

Lautakunta äänesti ensin asian jättämisestä pöydälle. Sitä esitti jäsen Katriina Purola (sd). Äänin 6-3 asia päätettiin käsitellä.

Ratkaisevassa äänestyksessä vastakkain olivat sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryykin esitys sekä Raija Hiturin (kesk) esitys maltillisemmilla korotuksilla.

Tryykin esitys voitti äänin 5-4. Sen puolesta äänestivät Seppo Aarinen (kesk), Jari Andersson (kok), Timo Karunen (kesk), Marja Mäki-Soini (kd) ja Terttu Routsi (sd).

Hiturin esityksen takana olivat hänen lisäkseen Katriina Purola, Katariina Siuronen (ps) ja puheenjohtaja Reino Sivonen (sd). He neljä myös jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Uudet taksat tulevat voimaan maaliskuun alusta.

Vahvistetut maksut ja vastaesitys löytyvät lautakunnan pöytäkirjasta.

  • avatar tarjalylynpera

    Eihän ketään hoidotta jätetä, mutta nämä maksut kyllä vaikuttavat siihen, mitä palveluita esim. kotona asuvat ihmiset pystyvät ottamaan itselleen kotona asumisen tueksi. Eläkkeet ovat suurella osalla suomalaisista melko pieniä. Tähän eläkkeeseen kohdistuu monenlaisia menoja eikä sairauden ja toimintakyvyn laskun aiheuttama kulujen kasvu ole näistä pienimpiä.

    Eipä taida Rinteen lupaama vappusatanen, vaikka olisi täysimääräisenä toteutunutkin, näihin ja muihin korotettuihin maksuihin ja omavastuuosuuksien korotuksiin edes piisata.

    Toivottavasti myös jatkossa uimahallimaksuissa huomioidaan kaupungin alijäämäinen budjetti, ja että maksujen tulee kattaa palvelun tuottamisesta aiheutuvat kulut.

Kommentointi ei ole käytössä.