Me miehet -hanke kannustaa miehiä yhteisen puuhailun pariin – Huittisissa ryhmä käyntiin maanantaina

Huittisten ensimmäinen Me miehet -ryhmä kokoontuu Taitokeskuksessa vuolemisen parissa. Pekka Anttila toivoo ideoita seuraavia ryhmiä ajatellen. ”Hankkeen puitteissa perustettavat ryhmät voivat tehdä mitä tahansa linnunpönttöjen nikkaroinnin ja metallinetsinnän väliltä.”

Asioita on mukavampi tehdä yhdessä, mutta aina lenkkiseuran tai keilauskaverin löytäminen ei käy itsestään.
Me miehet -hankkeen projektityöntekijä Pekka Anttila tietää, että varsinkin miesten on välillä vaikea löytää porukkaa, jolla harrastaa.

”Toisin kuin naiset, miehet eivät oikein osaa hakeutua toistensa seuraan. Tarvitaan sellainen pieni potkaisu tai hyvä syy, että miehet löytävät toisensa.”

Jotta miesten olisi helpompi löytää harrastuskavereita, Anttila on työskennellyt kaksi viimeistä vuotta Me miehet -hankkeessa, jonka tavoitteena on kannustaa miehiä kerääntymään porukalla yhteisen tekemisen pariin. Kolmevuotisen hankkeen takana on Suomen Kylät ry ja Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa hanketta osana Toimintakyky kuntoon -avustusohjelmaa.

Me miehet -toimintaan pyritään saamaan mukaan etenkin työikäisiä miehiä. Ryhmien toiminta voi pitää sisällään lähes mitä tahansa.

”Ryhmä perustetaan jonkun taidon tai harrastuksen ympärille. Toiminta voi lähteä liikkeelle joko siitä, että on ohjaaja, joka haluaa jakaa osaamistaan muille tai sitten voi olla miehiä, jotka kaipaisivat tiettyä toimintaa ja me pyrimme löytämään sille ohjaajan”, Anttila sanoo.

Tähän mennessä miehet ovat muodostaneet niin kokkikerhoja, biljardiporukoita kuin työhevosryhmiä. Hanke toimii taustavoimana, jonka avulla ryhmä käynnistetään. Toimintaa voidaan tukea esimerkiksi tilavuokria tai tarjoiluja kustantamalla.

”Lähtökohta on, että osallistujat maksavat nimellisen materiaalimaksun.”

Huittisisten ensimmäinen Me miehet -ryhmä aloittaa toimintansa ensi maanantaina 27. tammikuuta.
Ryhmä kokoontuu Joel Nokelaisen johdolla Taitokeskuksessa ja opettelee vuolemista.

”Ryhmä sai alkunsa Joelin yhteydenotosta ja innostuimme ajatuksesta välittömästi. Vuoleminen on perinteistä, leppoista käsityötä, jonka pariin on helppo kokoontua puuhastelemaan ja jutustelemaan. Kaiken lisäksi kyseessä on vielä Taitokeskuksen vuoden käsityötekniikka”, Anttila sanoo.

Mikäli kiinnostusta löytyy, voidaan Huittisiin perustaa useampiakin ryhmiä.

”Niin hassua kuin se onkin, nykypäivänä tällaiset ryhmät ovat selvästi tarpeellisia. Ihmiset eivät enää oikein osaa omatoimisesti kysyä, että lähtisikö vaikka naapuri sauvakävelylenkille yhdessä ja perinteinen kyläilykulttuurikin on hiipunut. Yhteisöllisyyttä kaivataan, mutta sitä ei osata omatoimisesti käynnistää. Tällaisen ryhmän kautta elämänpiiri voi avautua ja koko elämä saada uutta sisältöä”, Anttila sanoo.

Olisiko sinusta ohjaajaksi Me miehet -ryhmään tai kaipaisitko jotain harrastustoimintaa? Ota yhteyttä projektipäällikkö Kimmo Sainioon 045 106 5915 tai projektityöntekijä Pekka Anttilaan 045 107 5521.