Saksitut: Hei, Sammaljoellakin asuu täysivaltaisia sastamalalaisia

Monttuun ei ole mukava rysäyttää autollaan.

Kuluva alkutalvi ja viime syksy eivät ole hellineet Sastamalan laajan kaupungin laaja soratieverkostoa. Lilluva lieju ja pahat montut ovat olleet kulkijoiden harmina. Eikä tältä teiden paikoin heikolta kunnolta ole vältytty myöskään sivukulmien asvaltoiduilla tienpätkillä.

Syksyn ja alkutalven aikana on erityisesti Sammaljoen suunnalta kuulunut murinaa siitä, että sielläkin asuu täysivaltaisia sastamalalaisia, joiden pitää liikkua. Etenkin murehditaan sitä, että koululaiset joutuvat viitenä päivänä viikossa melkoiseen röykytykseen.

Asvaltoitu tie Sammaljoelle on huonokuntoinen. Se vaatisi uutta päällystettä, mutta siihen ei kuulemma ole varaa. Kaupunki voisi patistaa sitä ELY-keskusta, jotta Sammaallakin päästäisiin kohtuullisten tieyhteyksien päähän.

Toinen paha paikka on Rautaniementie, joka on soratie. Sitä ei saada pidettyä edes säällisessä kunnossa, saati sitten hyvässä.

Vaikka tiet eivät olekaan kaupungin hellässä huomassa, niin sitä lobbausta voi harrastaa. Voisi olla avartavaa, jos valtuusto istahtaisi linja-autoon ja kiertelisi Sastamalan kyliä. Sorapoluilla ei välttämättä heti näe kuoppia ja huonoa kuntoa, mutta takamuksissa se tuntuu.

Eikä tällainen kiertoajelu olisi muutoinkaan pahitteeksi. Voisi vaikkapa järjestää samalla eri puolilla kaupunkia jutustelutilaisuuksia kyläläisten kanssa. Suora yhteys kuntalaisiin voisi olla parempi ja tehokkaampi tapa, kuin netissä keskusteleminen.

Niin. Se lobbaus on tuonut Sastamalan teille aika paljon hyvää. Sitä voisi tulla lisääkin, vaikkapa juuri Sammaljoen kulmille. Siis tiekarhut ja sora-autot liikkeelle.