Poppareita, saippuakuplia ja vierailu eläintarhassa – SuperSam laittoi kiikkalaiset liikkeelle hauskalla tavalla

Lastenliikuttaja SuperSam vei lapset retkelle Kiikan ympäri. Matkaa taitettiin myös pyöräillen.

Kolmevuotiasta Olivia Mäkistä jännittää. Hän on tullut Kiikan koululle katsomaan lastenliikuttaja SuperSamia, eikä oikein tiedä mitä tuleman pitää.

“Tanssimisesta Olivia tykkää, hän käy tanssikoulussakin. Olisiko kiva, jos täällä pääsisi vähän tanssimaan?” avittaa äiti Noora Mäkinen toimittajaa ujostelevaa tyttöä. Olivia nyökkää.

Pian SuperSam huhuilee lapsia tulemaan peremmälle saliin. Hän esittelee itsensä ja mukanaan olevan pehmo-oravan, Teppo Terävän, joka kuulemma tykkää seurata lasten liikkumista.

“Tykkäättekö te liikkua?” SuperSam kysyy ja saa vastaukseksi “joo” useammasta suusta.

Liikkua voi monella tapaa, osoittaa SuperSam. Ensin lähdetään retkelle Kiikan ympäri. Matkaa tehdään niin kävelemällä, hiihtämällä kuin uimallakin. Kaikki sujuvat hienosti kuivalla maalla.

Samin saippuakuplat villitsivät lapset.

Ilo nousee ylimmilleen, kun lastenliikuttaja kaivaa varusteistaan esiin saippuakuplakoneen ja kannustaa lapsia rikkomaan kaikki pallot, jotka ilmoille puskevat. Pian pienet jalat vipeltävät ympäri salia ja kädet taputtavat kuplia rikki. Kaikkia naurattaa.

Seuraavaksi liikuntasalin täyttävät erilaiset eläimet. Ensin valtavat norsut tömisyttävät lattiaa, sen jälkeen kengurut pomppivat pitkin poikin.

Hämmennys on suuri, kun SuperSam kaivaa esiin ison leikkivarjon, joka onkin ihmeellinen popparikone. Ihan oikeita popcorneja supermies ei ole Kiikkaan kuljettanut, vaan värikkäitä palloja, joita lapset ja aikuiset pian ravistavat valmiiksi. Koneeseen on heitetty taikasuolaa, taikaöljyä ja SuperSamin salainen ainesosa; taikamakaronilaatikko. Kohta popparit ovat pitkin salin lattiaa.

Näin poksahtelivat kuplat rikki.

Huh, meininki on ollut melkoisen vauhdikas. On syytä rauhoittua ennen kuin yhteinen tuokio päättyy. Lapset käyvät Samin ohjeen mukaisesti selinmakuulle lattialle ja sulkevat silmänsä. Seuraa vierailu eläintarhaan. Siellä kohdataan silkkisin siivin kasvoja hipaisevia perhosia, röhkiviä porsaita sekä delfiinejä, joiden leikit heittävät pisaroita pötköttelevien lasten päälle.

Vierailunsa päätteeksi SuperSam jakaa kaikille osallistuneille kaverikortit. Oliviakin saa omansa. Tanssia ei ollut tarjolla, mutta oliko tytöllä muuten kivaa?

“Joo”, hän vastaa ujosti ja hymyilee leveästi.

Iso varjo muuttui hämmästyttäväksi popcorn-koneeksi.

SuperSamin kutsuivat kylälle Kiikan Nuorisoseura ja Kiikan koulun vanhempainyhdistys.

“Aiemmin on järjestetty lastentapahtumia, mutta tuntuu että niihin ei ole riittänyt kävijöitä entiseen tapaan. Siksi päätimme keksiä jotain uutta, josta olisi iloa kaikille Kiikan lapsille. Idea SuperSamiin tuli vanhempainyhdistyksen Anu Parikalta“, kertoo nuorisoseuran puheenjohtaja Tuula Nurmi.

SuperSam vieraili aamun alkajaisiksi Kiikan päiväkodilla ja siirtyi sitten koululle. Ensimmäiseen liikuntahetkeen olivat tervetulleita kaikki paikalliset perhepäivähoitajat lapsineen sekä kotihoidossa olevat kiikkalaiset. Loppupäivän aikana lastenliikuttajan seurasta pääsivät nauttimaan koulun oppilaat eskareista 6. luokkalaisiin.

Kolmevuotias Olivia Mäkinen viihtyi SuperSamin tuokiossa.
Lapset heittivät vuorotellen arpakuutiota, joka määritteli mitä seuraavaksi puuhattiin.
Välillä ryömittiin käärmeinä pitkin lattiaa.
Lopuksi SuperSam jakoi kävijöille kaverikortit.