Sastamalan palveluverkkoselvitys on rohkea avaus tulevaisuuteen – Katso, miten koulu- ja päiväkotipaikat keskitettäisiin

Kasvatusjohtaja Pekka Kareksen johdolla suuri määrä ihmisiä on valmistellut rohkeata palveluverkkosuunnitelmaa.

Sastamalan sivistystoimen palveluverkkosuunnitelmaa on laadittu vahvasti runsas vuosi. Selvitys voidaan helposti tulkita karuksi, mutta se suuntautuu vuoteen 2030. Lapsikadon takia suunnitelmassa selkeästi keskitetään koulu- ja päivähoitopalveluja.

”Tavoitteena on, että jäljelle jäävät palvelut ovat laadukkaita. Strategiamme mukaan olemme uudistamassa kasvuympäristöä”, toteaa kasvatusjohtaja Pekka Kares.

Kaikille alueille on rakennettu kaksi vaihtoehtoa. Ykkösvaihtoehdoissa lähtökohtana on keskittäminen ja kakkosvaihtoehdoissa mennään koulujen osalta jokseenkin nykyisellään. Molemmissa vaihtoehdoissa kuitenkin palvelupisteitä vähennetään ja keskitetään koulujen yhteyteen.

Viime kesän aikana tehdyissä kiinteistöjen kuntotarkastuksissa ei löytynyt sellaista, joka aiheuttaisi heti toimenpiteitä.

”Pehulan koulun ruokalan ja Sylvään liikuntasalin sisäilmaongelmat ovat pahimpia. Niitä voidaan kuitenkin käyttää, koska kukaan ei oleskele niissä jatkuvasti”, kertoo tekninen johtaja Kimmo Toukoniemi.

Ympäristöterveydenhuollon johtaja Risto Ekonen vahvistaa Toukoniemen sanat.

”Tarkastuksissa ei ilmennyt sellaista, joka pakottaisi heti sulkemaan jonkin paikan.”

Korjaustarpeita on kuitenkin jokseenkin kaikissa koulukiinteistöissä.

Tiedotustilaisuus ja palautetta chatissa

Suunnitelman lausuntokierros on 29. tammikuuta – 9. helmikuuta. Tiedotustilaisuus asukkaille on Sylvään koululla 4. helmikuuta kello 18 alkaen. Kansalaispalautetta voi antaa chat-tilaisuudessa 12. helmikuuta kello 18 – 20.

”Kaikki saadut palautteet huomioidaan lopullisessa esityksessä. Sivistyslautakunta on 19. helmikuuta ja valtuusto 2. maaliskuuta. Valtuustolta odotetaan linjauksia, joiden mukaan valmistelua jatketaan”, sanoo Kares.

Kaikissa tapauksissa uudistukset aloitetaan Mouhijärveltä.

”Edessä on varmasti kipeitäkin ratkaisuja, mutta lasten väheneminen on tosiasia. Nyt on tehtävä päätöksiä Pahinta on, että ei tehtäisi mitään päätöksiä.”

Alla on kaikille kolmelle alueelle kaksi vaihtoehtokuvaa. Niistä näkyy, missä ollaan ja mihin mahdollisesti mennään. Koko suunnitelma-aineisto löytyy osoitteesta sastamala.fi

Pohjoisen alueen vaihtoehdot:

Läntisen alueen vaihtoehdot:

Keskustan alueen vaihtoehdot:

  • avatar mirkavirtanen

    Entä Muistolan koulun pienryhmät?? Kehitysvammaisen lapsen äitinä kiinnostaa niiden kohtalo ja sijainti. Minne ne sijoitetaan jos Muistola lakkautetaan?
    Perhepäivähoidon mukana olo suunnitelmissa myös ihmetyttää. Perhepäivähoitoahan ollaan Sastamalassa hiljaa ajettu alas jo kauan, tekemällä perhepäivähoitajien työnteko niin kannattamattomaksi, että he yksi toisensa jälkeen lopettavat tuon työn.

Kommentointi ei ole käytössä.