Uuden koulun paikkaa ei nosteta uudelleen käsittelyyn Huittisissa – “Ainoa vaikutus on projektin pitkittyminen”

Huittisten kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esa Laamanen toimi aiemmin uuden koulun ohjausryhmän puheenjohtajana.

Huittisiin rakennettavan uuden koulun asemakaavan muutoksesta jätettiin Turun Hallinto-oikeuteen yksi valitus. Huittisten kaupungin tekninen johtaja Ulla Ojala on saanut hallinto-oikeudelta tiedon, että valitusasiasta annetaan päätös viimeistään kuluvan vuoden elokuussa.

”Turun hallinto-oikeudelta saadun tiedon mukaan kaavaa voitaneen pitää maankäyttö- ja rakennuslain tarkoittamalla tavalla yhteiskunnallisesti merkittävänä”, Ojala kertoo.

Tämä nopeuttaa asian käsittelyä jonkin verran, sillä tavallisesti kaavavalitusten käsittelyaika on noin 9-12 kuukautta.

Valitus aiheuttaa koulun valmistumiseen viivästyksen, sillä hankinta on keskeytetty valituksen hallinto-oikeuskäsittelyajaksi. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Esa Laamanen toteaa, että koulun paikkaa ei kuitenkaan oteta uudelleen käsittelyyn.

”Valituksen ainut vaikutus on projektin pitkittyminen.”

Laamasen mukaan tilanne on todella harmillinen, sillä valituksen seuraukset kaatuvat koululaisten ja opettajien kannettaviksi.

”Etenkin pidennetyn oppivelvollisuuden Lautta-ryhmät toimivat tällä hetkellä surkeissa tiloissa ja valituksen myötä tämä kehno tilanne vain jatkuu vielä pidempään.”

Laamanen muistuttaa, että koulun paikasta päätettiin demokraattisesti valtuustossa.

”Huhkolanpuisto ei ollut missään vaiheessa minunkaan suosikkini, mutta se oli enemmistön tahto, mitä itsekin kunnioitan.”