Avoimet ovet sairaalakampuksella – esittelyssä ilmoittautumisautomaatti, lääkehoitopoliklinikka sekä kuntoutusmalli

Arkistokuva aluesairaalan parkkipaikalta.

Tays Sastamala, Sotesi, Fimlab sekä näiden kolmannen sektorin yhteistyötahot järjestävät Sastamalan hyvinvointikampuksella avoimet ovet -tapahtuma perjantaina 14. helmikuuta kello 12 – 16.

Avoimien ovien kohteina on tällä kerralla pääaulan sekä 1. ja 2. kerroksen toimintoja. Kaikilla on mahdollisuus tutustua muun muassa Sotesin ja Tays Sastamalan yhteiseen neuvontaan, Sotesin kiirevastaanottoon sekä lääkärien ja hoitajien vastaanottoon. Toimintaansa esittelevät myös esimerkiksi Taysin lääkehoitopoliklinikka ja dialyysiyksikkö.

Ensimmäisessä kerroksessa opastetaan sekä Sotesin että Taysin itseilmoittautumisautomaattien käyttöä. Sotesin asiointipiste ja hoitotarvikejakelu on yhä useamman asiakkaan käyttämä palvelu.

Toisessa kerroksessa on esillä Toimintakykyisenä kotona -kuntoutuksen malli, joka on kehitetty yhteistyössä Tays Sastamalan kuntoutumisosasto K5:n ja Sotesin kuntoutusosasto 3:n kanssa.

Toisessa kerroksessa toimiva Tays Sastamalan lääkehoitopoliklinikka tuottaa vaativaa lääkehoitoa tarvitseville asiakkaille avohoidon lähipalveluita. Silmänpohjan kostea ikärappeuma on nopeasti etenevä näkövammaisuuden aiheuttaja. Avoimissa ovissa on tietoiskuja silmänsisäisestä pistoshoidosta. Lisäksi esitellään OmaTays -sähköistä asiointitapaa.

Kolmannen sektorin toimijat ovat tärkeitä yhteistyötahoja sekä väestölle että sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden tuottajille. Toisessa kerroksessa on mukana useita kolmannen sektorin toimijoita kertomassa omasta toiminnastaan.

Avoimissa ovissa on kahvitarjoilu.