LP-Vampulalle komea voitto Viestistä – Liigakenttiä dominoinut mahtiseura kaatui suoraan 3-0

LP-Vampula nappasi makean kotivoiton keskiviikkona. Kuva: Antti Kaskinen.

Runsaspäinen huittislaisyleisö sai keskiviikkoiltana nauttia puhtaasta Viesti-voitosta. LP-Vampula sai hienon päänahan voitettuaan kamppailussa LP Viestin suoraan 3-0 (25-21, 25-14, 25-22).

Viesti on ollut kuluvalla kaudella uudenlaisen tilanteen edessä, kun sarjan taso on noussut huimasti. Lisähaasteita ovat aiheuttaneet loukkaantumiset. Pelkästään niiden taakse vuosikausia liigakenttiä dominoinut mahtiseura ei tappiopelissä voi mennä, sillä kotijoukkue vei ottelua selvästi alusta saakka.

Vampula oli laatinut toimivan pelisuunnitelman, jota joukkue myös onnistuneesti toteutti. Mila Viljanen vahvisti joukkueen kyenneen toteuttamaan taktiikkaa hyvin ja sen myös olleen yksi avain illan voitossa. Toinen tärkeä paremmuus oli syöttöpelissä onnistumisessa.

Viestin parhaana pelaajana palkittu ja useasti näyttävästi palloja Tahto Areenan kenttään takonut Katarina Pilepic totesi kamppailun olleen joukkueen huonoin esitys koko kaudella.

“Kyllä penkillä olleet Haneline ja Tuchasvili olisivat olleet juuri ne pelaajat, joita tänään olisi tarvittu”, tuumi puolestaan Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen.

“Sitä en osaa kommentoida olisiko sekään riittänyt voittoon tunnetusti kovana kotijoukkueena pidettyä Vampulaa vastaan, mutta olisi se tasoittanut puntteja kuitenkin”, hän jatkoi.

LP-Vampulan päävalmentaja Darko Dobreskov oli luonnollisesti tyytyväinen lopputulokseen.

“Kun voittaa LP Viestin tasoisen joukkueen 3-0, on oltava tyytyväinen”, totesi hyvää kautta Huittisissa luotsaava serbialaistaituri.

Dobraskovin mukaan joukkueella on kuitenkin yhä edessään paljon työtä, jotta se pääsee haluamalleen tasolle.

“Lauantaina on vastassa tammikuun kuntopuntarissa korkealla oleva Nurmon Jymy ja meidän pitää olla todella valmiita saadaksemme pisteitä siitä ottelusta.”

Cveticanin hyökkää. Kuva: Antti Kaskinen.