Huittisten siltaremontit: Hirven sillalla työt käyntiin ensi viikolla, Karhiniemen sillalla maaliskuussa

Karhiniemen silta Ripovuorelta kuvattuna.

Hirven ja Karhiniemen sillat korjataan Huittisissa kuluvan vuoden aikana.

Maantiellä 230 Huittisten ja Punkalaitumen välillä sijaitsevan Hirven sillan kannen uusimistyöt käynnistyvät ensi viikolla ja jatkuvat heinäkuun loppuun saakka. Töiden ajaksi yleinen liikenne siltapaikalla ohjataan nykyisen sillan ja kevyen liikenteen väylän väliin rakennettavalle kiertotielle ja varasillalle. Varasillalla on käytössä yksi ajokaista ja liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla. Tien nopeusrajoitus lasketaan työmaan kohdalla 30 kilometriin tunnissa.

Nykyinen silta on valmistunut vuonna 1953, eikä kannen korjaaminen ole sen huonokuntoisuuden vuoksi enää tarkoituksenmukaista. Varsinais-Suomen ely-keskuksen mukaan sillan kansi uusitaan elementtirakenteisena. Myös vanhat huonokuntoiset maatuet puretaan kivirakenteeseen saakka ja rakennetaan uudelleen. 

Sillan uusimistöiden yhteydessä silta ja siltapenger levitetään sillan molemmissa päissä kahdenkymmenen metrin matkalla noin 1,1 metriä. Sillan luiskat ja kivilaattaverhous kunnostetaan.

Liikennemäärä sillalla on noin 1020 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on 55 ajoneuvoa vuorokaudessa. Liikenne siltapaikan kohdalla voi ajoittain ruuhkautua.

Karhiniemen silta valmistuu syyskuun loppuun mennessä

Vuonna 1987 valmistuneen Karhiniemen sillan pintarakenne on tullut käyttöikänsä päähän. Pintarakenteet ja vedeneristys uusitaan, ja samassa yhteydessä kansirakenteessa olevat halkeamat paikataan. Teräksiset pääkannattajapalkit sekä sillan kaiteet kunnostetaan ja paikkamaalataan.  

Karhiniemen sillan korjaus aloitetaan maaliskuun aikana. Silta korjataan yksi puoli kerrallaan, joten liikenne joudutaan rajoittamaan yhdelle kaistalle koko työn ajaksi. Liikenteenohjaus hoidetaan kaistarajoituksen aikana liikennevaloilla. Myös Karhiniemen sillalla tien nopeusrajoitusta lasketaan työmaan kohdalla kolmeenkymppiin. 

Ely-keskuksen mukaan kaistarajoitukset tulevat aiheuttamaan merkittävää haittaa liikenteelle. Liikennemäärä sillalla on noin 700 ajoneuvoa vuorokaudessa, josta raskaan liikenteen osuus on 34 ajoneuvoa vuorokaudessa. Kevyelle liikenteelle ei ole erillistä kulkuväylää, vaan kevyt liikenne kulkee ajokaistan reunassa. Autoilijoiden toivotaankin kiinnittävän erityistä huomiota sillalla kevyen liikenteen kulkijoiden turvallisuuteen. Sillan alittavan vesiliikenteen käytössä on töiden keston ajan vähintään yksi nykyistä alikulkukorkeutta vastaava kulkuaukko.

Liikenteelle vaaraa aiheuttavien työvaiheiden aikana liikenne joudutaan pysäyttämään hetkellisesti. Pysäytyksen kesto on maksimissaan noin viisi minuuttia kerrallaan. Työt Karhiniemen sillalla valmistuvat kokonaisuudessaan syyskuun 2020 loppuun mennessä.