Stormissa ajetaan nyt kilpaa – MTK-Vammala lahjoitti toimialueensa päiväkoteihin polkutraktoreita

Helmi ei ollut ihan varma, onko hän aiemmin ollut traktorin hytissä.

Stormin päiväkodin lapset eivät olleet uskoa silmiään, kun hoitopaikan portille kurvasi perjantaina iltapäivällä kaksi traktoria. Lisäksi Pertti Hakasen työkoneen kauhassa oli päiväkodin väelle tuomisia; tuliterä viininpunainen polkutraktori kärryineen.

”Onko teillä käyttöä tällaiselle?” kysyi MTK:n Vammalan yhdistyksen puheenjohtaja Juha Sianoja hämmästyneen näköiseltä pikkuväeltä polkumenopeliin viitaten.

”Joo”, kuuluivat varovaiset vastaukset.

MTK Vammalan puheenjohtaja Juha Sianoja nosti kyytiin Milan.

Ujous karisi viimeistään siinä vaiheessa, kun päiväkodin portti aukesi ja lapset pääsivät kapuamaan traktorin hyttiin. Kokemus oli monelle uusi, ja aiheutti spontaaneja naurunpyrskähdyksiä.

MTK-Vammala oli perjantaina kiertueella, joka kattoi kaikki sen toimialueen seitsemän kunnallista päiväkotia. Jokaiseen vietiin tuomisina samanlainen polkutraktori kuin Stormiin.

”Ajatus lähti pari vuotta sitten Stormin koulun kaupunkileikkipäivään yhdessä Kiviniityn kanssa lahjoitetusta ajokista. Se oli täällä niin kovalla käytöllä, että lapset polkivat lopulta etuakselin poikki”, naurahti Erika Koivumäki.

Sittemmin polkutraktori on korjattu, ja stormilainen pikkuväki pääsee nyt huristelemaan kahdella koneella vaikka kilpaa.

Lina oli tyytyväinen päästessään uuden polkutraktorin puikkoihin.

Traktrorilahjoitukset tehtiin Valtran ja MTK Satakunnan liiton säätiön tuella. Lisäksi pikkuväelle jaettiin ruuantuotantoon perehdyttäviä värityskirjoja sekä heijastimia – traktorin muotoisia tietenkin.

Puheenjohtaja Sianojan mukaan lasten ja nuorten parissa tehtävä työ on usein hedelmällistä.

”He ovat niitä tulevaisuuden kuluttajia, joiden asenteisiin maataloutta kohtaan on helppo vaikuttaa erilaisilla tempauksilla.”

Tarkennettu 17.2. klo 20.48 kiertue koskemaan kunnallisia päiväkoteja.

Stormin traktoritempauksessa olivat paikalla muun muassa Valtran tuotekouluttaja Pekka Isosävi (vas.), Pertti Hakanen, Erika Koivumäki sekä Tomi Koivuniemi.
Kaksi komeaa traktoria kurvasi Stormin päiväkodin portille perjantaina. Toisen kauhassa oli tuomisia.