Varilan koulussa avoimet ovet ja huutokauppa – “Kaikki tervetulleita jättämään jäähyväiset vanhalle koulurakennukselle”

Nykyiset koulurakennukset puretaan uuden koulun valmistuttua. Kuva: Minna Isotalo / Alueviestin arkisto.

Uusi Vareliuksen koulu Sastamalassa on viittä vaille valmis, ja sen myötä vieressä sijaitseva Varilan koulu puretaan.

Varilan koulun vanhempainyhdistys tarjoaa mahdollisuuden heittää hyvästit vanhalle koulurakennukselle ja pitää siellä huutokaupan sekä avoimet ovet lauantaina 14. maaliskuuta.

Vanhempainyhdistykseen kuuluva Sari Jaakkola kertoo, että aloite tempaukseen tuli alun perin rehtorilta.

“Liikuntasalissa pidettävässä huutokaupassa myydään koululta jäänyttä irtaimistoa, kuten pulpetteja ja puolapuita. Kaikki myytävät tuotteet eivät vielä ole selvillä, sillä osa tavaroista siirtyy toisiin kouluihin”, Jaakkola sanoo.

Esittelytunti käynnistyy kello 10 ja Varilan oman pojan, Ilkka Nykäsen, meklaroima huutokauppa tuntia myöhemmin. Huutokaupassa kelpaa vain käteismaksu, ja ostajat ovat velvollisia kuljettamaan ostamansa tuotteet koululta heti tilaisuuden päätyttyä.

Kaupankäynnin päätyttyä kävijöiden on mahdollista kierrellä koulun luokissa ja muissa tiloissa parin tunnin ajan.

Jaakkolan mukaan osa päivän ohjelmasta on vielä avoinna.

“Loman jälkeen selviää paljon. Saattaa olla, että näytillä on vanhoja valokuvia ja että vierailijat voisivat jättää viimeiset terveisensä koulun seinille, mutta näiden toteutuminen on vielä hieman vaiheessa. Joka tapauksessa kaikki ovat erittäin tervetulleita jättämään jäähyväiset vanhalle koulurakennukselle.”

Paikalla on myös vanhempainyhdistyksen puffetti. Huutokaupan ja puffetin tuotto käytetään suoraan uuden Vareliuksen koulun oppilaiden hyväksi muun muassa luokkaretkirahastoon ja stipendeihin.

Jätä kommentti