Huittislaista hulluutta liikennemyymälän uudistuksessa – “Pähkähullu tavoite: valmista äitienpäivään mennessä”

Liikennemyymäläpäällikkö Janina Sundell tahtoo tietää, miten maankuulu, huittislainen hulluus voisi näkyä ABC:n uudistuvassa ilmeessä. Vastauksia voi käydä jättämässä myymälässä olevaan showroomiin parin viikon ajan.

Huittisten ABC-liikennemyymälä täyttää tänä keväänä pyöreät kymmenen vuotta. Syntymäpäiviä päästään juhlimaan näyttävästi, sillä Satakunnan Osuuskauppa on päättänyt uudistaa liikennemyymälän ilmeen täysin.

”Kymmenen vuoden aikana tilat ovat kuluneet ja osittain myös käyttötarpeet muuttuneet. Nyt on sopiva aika päivittää myymälä tähän päivään”, liikennemyymäläpäällikkö Janina Sundell kertoo.

Liikennemyymälän uusi ilme suunnitellaan yhteistyöllä asiakkaiden kanssa. Suunnittelun kärjeksi on haluttu ottaa maankuulu huittislainen hulluus.

”Haluamme kuulla, mitä huittislainen hulluus asiakkaiden mielestä on ja miten se voisi näkyä meidän ABC-myymälässämme.”

Asiakkaat pääsevät kirjaimellisesti painamaan oman kädenjälkensä ABC:n sisustukseen, sillä liikennemyymälään on rakennettu pari viikkoa auki oleva showroom, jossa asiakkaat voivat äänestää mielestään parasta tyylisuuntaa sekä kertoa ajatuksia huittislaisesta hulluudesta.

Kyselyyn vastattuaan jokainen kävijä saa piirtää oman kädenjälkensä tauluun, joka nostetaan jollain tapaa esiin uudistuksessa.

Sundellin mukaan se, miten kädenjäljet myymälässä tulevaisuudessa näkyvät, selviää vasta myöhemmin.

”Tämä on myös suunnittelutoimistolle uudenlainen tapa tehdä sisustussuunnitelmaa. He ovat toki vetäneet jonkinlaisia suuntaviivoja havainnekuvia tehdessään, mutta periaatteessa kaikki on vielä tässä vaiheessa täysin auki. Toivomme, että asiakkaiden ideoista nousee joku sellainen wow-juttu, minkä voimme jollain tapaa hyödyntää.”

Se on kuitenkin jo tässä vaiheessa selvää, että ainakin liikennemyymälän värit ja kalusteet vaihtuvat.

”Huittisten ABC on vähän hallimainen ja sellaista tunnelmaa haluamme poistaa. Nykypäivänä asiakkaissa on yhä enemmän sellaisia henkilöitä, jotka haluavat nopean pysähdyksen sijaan istua liikennemyymälässä hetken vaikka läppärin parissa ja heitä varten tilaan tarvitaan myös rauhallisia nurkkauksia.”

ABC:n muutostyöt käynnistyvät kevään aikana. Sundellin mukaan uudistus toteutetaan palanen kerrallaan, joten myymälä on normaalisti auki koko remontin ajan.

”Pähkähullu tavoitteemme on, että valmista olisi äitienpäivään mennessä. Joka tapauksessa viimeistään kesällä paikat on uudistettu.”

Lue koko juttu 19.2. Alueviestistä.