Teknikum Oy:lle on myönnetty Avainlippu – ”Olemme iloisia ja ylpeitä tunnustuksesta”

Teknikum valmistaa Sastamalassa teollisuusletkuja ja muottituotteita.

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Sastamalassa toimivan Teknikum Oy:n teollisuusletku- ja polymeerimuottituotteille Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa valmistetuista tuotteista.

Teknikum Groupiin kuuluva Teknikum Oy on valmistanut kotimaisia teollisuusletkuja ja polymeerituotteita jo yli kolmekymmentä vuotta.

Teknikum Groupin Business Development Director Cebastian Doepel iloitsee Avainlippu-merkistä:

”Olemme iloisia ja ylpeitä uudesta tunnuksesta, joka auttaa meitä viestimään kotimaisesta tuotannosta. Suomalainen osaaminen ja laatu on meille ydinarvo. Haluamme kiittää asiakkaitamme hyvistä valinnoista, jotka puoltavat paitsi kestävää kehitystä, myös paikallisen osaamisen ja työllisyyden elinvoimaisuutta.”

Avainlippu-merkki voidaan myöntää tuotteelle, joka on valmistettu Suomessa. Lisäksi suomalaisten kustannusten osuus tuotteen omakustannusarvosta, eli kotimaisuusasteen on oltava vähintään 50 prosenttia. Laskelmassa otetaan huomioon kaikki tuotteeseen kohdistuvat kustannukset.

Teknikum Groupilla on Suomessa neljä toimipistettä ja se työllistää kotimaassa noin 350 henkilöä. Kotimaiset raaka-ainesekoitukset kehitetään ja valmistetaan Keravalla ja lopputuotteet, kuten teollisuusletkut ja muottituotteet, valmistetaan Sastamalassa.

”Olemme Suomen mittakaavalla ainutlaatuinen toimija, sillä teemme lähes kaiken itse, materiaalikehityksestä alkaen. Meillä on Vammalan tehtaalla valmistuksen lisäksi oma tuote- ja menetelmäkehitysyksikkö, joka palvelee myös asiakaskohtaisesti räätälöidyissä teollisuuden polymeeriratkaisuissa”, Doepel kertaa.

Poimintoja