Aito Säästöpankki ja Huittisten Säästöpankki yhdistyvät kesäkuussa – “Tahdomme vaalia juuriamme ja arvokasta paikallishistoriaa”

Kohti uutta pankkia. Vasemmalta Aito Säästöpankin hallituksen varapuheenjohtaja Timo Saraketo ja toimitusjohtaja Pirkko Ahonen, Huittisten Säästöpankin hallituksen puheenjohtaja Pauli Kurunmäki ja toimitusjohtaja Toivo Alarautalahti. Kuva: Minna Isotalo / Alueviestin arkisto.

Aito Säästöpankin ja Huittisten Säästöpankin yhdistyminen etenee.

Huittisten Säästöpankin isännistö hyväksyi torstaina liikkeenluovutuksen Aito Säästöpankille. Suunnitelman mukaan Aito Säästöpankin ja Huittisten Säästöpankin yhdistyminen astuu voimaan 1. kesäkuuta 2020.

Yhdistymisen myötä pankki panostaa entistä voimakkaammin henkilökohtaisen ja digitaalisen asiakaskohtaamisen kehittämiseen, vahvistaen samalla asemaansa yhtenä Satakunnan ja Pirkanmaan alueen johtavana pankkipalvelujen tarjoajana.

Yhdistymisen myötä Huittisten Säästöpankin nimi muuttuu Aito Säästöpankiksi. Huittisten Säästöpankin asiakkaat jatkavat Aito Säästöpankin asiakkaina ja asiakkaiden palvelut säilyvät ennallaan. Aito Säästöpankin toimitusjohtajana jatkaa Pirkko Ahonen ja toimitusjohtajan varana toimii Toivo Alarautalahti. Aito Säästöpankin hallituksen puheenjohtajaksi tulee Pauli Kurunmäki.

“Tahdomme vaalia juuriamme ja molempien pankkien pitkää, arvokasta paikallishistoriaa. Panostamalla tulevaisuuteen varmistamme, että säästöpankin lippu liehuu myös jatkossa koko toimialueellamme”, kertoo toimitusjohtaja Ahonen.

Yhdistymisen jälkeen Aito Säästöpankki Oy:n omistavat Huittisten, Ikaalisten ja Luopioisten Säästöpankkisäätiöt, ja Huittisten Säästöpankkisäätiöstä tulee Aito Säästöpankki Oy:n suurin osakkeenomistaja.

“Pankkimme menestyksestä hyötyy koko toimialue, sillä omistajasäätiömme jakavat vuosittain osan voittovaroistamme saamastaan osingosta eteenpäin avustuksina ja apurahoina, ympäröivän yhteisön hyvinvointia edistämään. Tuemme edelleen myös paikallisia urheilijalupauksia sekä lasten ja nuorten harrastustoimintaa”, Ahonen iloitsee.

Yhdistymisen jälkeen henkilö-, varallisuudenhoidon-, yritys- ja maatalousasiakkaita sekä lainopillisia palveluita tarvitsevia asiakkaita palvelevat pankin yli 100 asiantuntijaa Satakunnan ja Pirkanmaan alueella.