Tuleeko Roismalaan uusi liikekeskus vai ei? – “Tavoitteemme on aloittaa rakentaminen keväällä”

Liikekeskus Sastamalan havainnekuva Wasa Groupin markkinointimateriaalia.

Roismalasta tonttivaraukset tehnyt vaasalainen rakennus- ja kiinteistösijoitusyhtiö Wasa Group on vaitonainen Liikekeskus Sastamalan tulevaisuudesta.

Yhtiö on hakenut suunnitteilla olevaan liikekeskukseen vuokralaisia marraskuusta lähtien.

Wasa Groupin myynti- ja viestintäasiantuntija Anna-Lena Backin mukaan neuvotteluja käydään edelleen useamman toimijan kanssa, mutta vielä ei sopimuksia ole syntynyt.

”En valitettavasti voi kertoa mitään siitä, keiden kanssa neuvotteluja käydään ennen kuin vastapuoli on siihen suostuvainen.”

Kiinnostusta Sastamalaa ja uutta liikekeskusta kohtaan kyllä on – niin suuremmilla kuin pienemmilläkin kaupan alan toimijoilla, Back vakuuttaa.

”Tavoitteemme on yhä se, että liikekeskuksen rakentaminen alkaa keväällä.”

Anna-Lena Back, miten kiire neuvottelujen loppuun saamisella on?

”Valmista pitää olla kahden kuukauden sisällä, muutoin aikaikkunamme tämän asian tiimoilta alkaa sulkeutua.”

Hyrkin pellolle, valtatien 12 varteen suunnitellussa liikekeskuksessa olisi vuokrattavaa tilaa yhteensä 6800 kerrosalaneliömetriä.

Backin mukaan alueelle sopivat palvelut ovat esimerkiksi päivittäistavarakauppa, käyttötavarakauppa, sisustukseen ja remontointiin liittyvä erikoiskauppa, autoalan kauppa ja -palvelut, ravintolapalvelut sekä kylmäasema.

Wasa Groupin Sastamalan kaupungilta varaamat yritystontit ovat yhteispinta-alaltaan 4,8 hehtaaria ja niiden hintalappu on noin 370 000 euroa. Tonttien varaus on voimassa vuoden 2020 loppuun.

Kuva valtatien ylikululta Huittisiin päin. Oikealla sijaitsee mm. Levorannan Autoliike. Voisiko valtatien vasemmalle puolelle tulla liikekeskus?
  • avatar heikkimustaniemi

    Mielenkiintoista seurata mitä kaupat päättävät. Huittinen kehittyy koko ajan ja ihmisten ostovoima ei kauppoja lisäämällä kasva. Vammalan keskustassa kirpparit lisääntyvät jos tähän jotain rakennetaan. Kaupungilla pitäisi olla joku strategia pitää keskusta toimivana. Palvelut häipyvät hyvää vauhtia pois.

    • avatar Mullikuhnuri

      Poikkeapa Lauttakylässä tutustumassa “Huittisten kehittyvään keskustaan”. Vt. 12 varteen sielläkin kaupat keskittyvät. Kauppoja ei rakenneta piruuttaan isoiksi ja keskustan ulkopuolelle, ne rakennetaan niin, että investoinnille saadaan paras tuotto. Pitäisikö Sastamalan luopua kehityksestään Huittisten hyväksi?

Kommentointi ei ole käytössä.