Sastamalan kaupunki aloittaa kättelemättömän kevään, henkilöstön työmatkat kielletään

Sastamalassa ei tänä keväänä kätellä. Kuvituskuva Pixabay.

Sastamalan kaupungin johtoryhmä käsitteli tänään maanantaina 9. maaliskuuta kokouksessaan kaupungin valmiutta, toimintamalleja sekä tiedotusketjuja koronavirukseen ja sen mahdolliseen nopeaan leviämiseen liittyen.

Johtoryhmän päätöksellä Sastamalan kaupungin henkilöstön ulkomaille suuntautuvat työmatkat kielletään toistaiseksi 30. huhtikuuta asti. Työmatkojen lisäksi johtoryhmä suosittaa ottamaan käyttöön ”Kättelemätön kevät” -käytännön, toisin sanoen ohjeistaa kaupungin henkilökuntaa ja vieraita välttämään kättelyä.

Johtoryhmän linjauksen mukaisesti myös kaupunkiorganisaatioon saapuvien vierailujen osalta on noudatettava suurta harkintaa, samoin massatapahtumien järjestämistä tulee arvioida tapauskohtaisesti.

Johtoryhmä saa seuraavan tilannekatsauksen asiaan liittyen maanantaina 16.3., mikäli tilanteessa ei tapahdu äkillisiä muutoksia.

Riskinä karanteenista johtuva henkilöstöpula

Johtoryhmälle asiaa alusti Sotesin johtava ylilääkäri Urpo Hautala. Hautalan mukaan Sastamalan terveyskeskukseen on tullut muutamia tiedusteluja koronavirukseen liittyen. Sastamalan osalta noudatetaan Taysin ohjeistusta ja myös taudin todentaminen testeillä suoritetaan yliopistosairaalassa.

Perusterveydenhuollon varautuminen tilanteeseen on Hautalan mukaan hallinnassa. Riskinä on etenkin sote-puolen henkilöstön mahdollisista karanteeneista johtuva henkilöstöpula.

Koulupuolella ja muissa yksiköissä, joissa ihmisiä on samaan aikaan koolla paljon, tulisi välittömästi oireita epäiltäessä ottaa yhteyttä kiirevastaanottoon ja toimia sieltä saatavien ohjeistusten mukaisesti. Koulu tiedottaa tarvittaessa oppilaita ja huoltajia Wilma-järjestelmän kautta.

Jos epäilet tartuntaa, ota ensiksi yhteyttä Taysin koronaneuvontanumero on 03 311 65333. Numerosta voit kysyä ohjeita, mikäli epäilet koronavirusinfektiota. Numero palvelee vuorokauden ympäri joka päivä.

Sotesin kiirevastaanotto on avoinna joka päivä klo 8-20, myös viikonloppuisin, puh. 040 647 4582.

Päivystys ja yöpäivystys klo 20-08 on Tampereen yliopistollisen sairaalan Ensiapu Acutassa, puh. 040 647 4582. Puhelu ohjautuu yöaikaan Taysin puhelinvaihteeseen, mistä se yhdistetään Acutaan. Mikäli puhelu ei käänny automaattisesti, Taysin vaihteen puhelinnumero on 03 311 611.