Päihteillä osuutta kohtalokkaassa ulosajossa Kataran suoralla – Viidestä nuoresta yksi menehtyi

Onnettomuuspaikalle on tuotu kynttilöitä ja kukkia.

Viiden nuoren ajoneuvo suistui tieltä kohtalokkain seurauksin Sastamalassa tiistaiyönä.

Onnettomuus tapahtui yöllä hieman ennen kello kahta Tampereentiellä Kataran suoralla, Komerontien ja Narvantien välisellä tieosuudella.

Päihtynyt kuljettaja menetti auton hallinnan, minkä seurauksena auto ajautui pois ajoradalta ja kieri katon kautta ympäri päätyen kevyen liikenteen väylälle.

Auton kyydissä oli viisi nuorta, joista kolme oli sinkoutunut ulos autosta, yksi roikkui turvavyön varassa auton ulkopuolella ja yksi oli jäänyt auton sisälle turvavöihin.

Rikoskomisario Ossi Kaario Sisä-Suomen poliisista kertoo, että osa autossa olleista toimitettiin sairaalaan, mutta osalle ei aiheutunut kovinkaan merkittäviä vammoja. Yksi nuorista menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

“Kaikki ajoneuvossa olleet ovat pirkanmaalaisia. Kuljettajan lisäksi yksi nuorista on täysi-ikäinen, muut kolme ovat alaikäisiä”, Kaario kertoo.

Asiaa tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja törkeänä kuoleman tuottamuksena. Lisäksi kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta. Kaarion mukaan esitutkintaa jatketaan ja asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää.

Ulosajossa menehtynyttä nuorta on muistettu kukin ja kynttilöin.