“Menikö päätös strategian mukaan oikein?” – Häijään koulun lakkauttaminen herättää närää

Häijään koulua uhkaa lopettaminen muutaman vuoden kuluttua, kun Uotsolan yhteiskoulun remontti on valmis.

Häijään koulun lopettamispäätös viikko sitten maanantaina Sastamalan kaupunginvaltuustossa on herättänyt närää. Etenkin valtuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Mikko Rauva peräänkuuluttaa kaupungin strategiaa.

”Häijää on alue, jonne kaupunki on panostanut paljon rahaa ja toiveita uusista asukkaista. On myös mainostettu esimerkiksi Maisemakyliä sillä, että koulu on lähellä.”

Rauvan mielestä päätös sotii pahasti kaupungin strategiaa vastaan.

”Menikö päätös strategian mukaan oikein? Minusta ei mennyt. Aikalisä olisi ollut paikallaan. Mutta päätös on tehty ja sen mukaan on elettävä, vaikka karvasteleekin”, toteaa Rauva.

Harkitsematon päätös kiireellä

Vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Maarit Kangasniemi sanoo, että päätös on herättänyt paljon keskustelua. Yhdistys kokoontui hämmentynein mielin viikko valtuuston päätöksen jälkeen.

”Kaikki tuntui menevän eteenpäin kovalla kiireellä. Olimme alkujaan selkeästi Tiisalaan rakennettavan yhtenäiskoulun kannalla, mutta Mikko Rauvan aikalisäehdotusta emme kerinneet pohtimaan.”

Kangasniemi kuitenkin muistuttaa, että Häijään koulun lopettamispäätös ei ainakaan veto- ja pitovoiman osalta ole kovin hyvä.

”Varmasti lapsiperheet, jotka miettivät muuttoa Mouhijärvelle tutkivat tilannetta tarkoin. Perheemme asuu Salmissa, koska sieltä on vielä kohtuullinen matka Häijääseen. Minä käyn töissä Kankaanpäässä ja mieheni Ylöjärvellä.”

Yhdistyksen kokouksessa oltiin hämmentyneitä tilanteesta.

”Kummeksuttiin sitä, että Häijäästä ollaan lopettamassa koulu, vaikka alue on kehittyvä ja sinne halutaan uusia asukkaita. Olimme Tiisalan yhtenäiskoulun kannalla ennen päätöstä, mutta nyt vaihtoehtona ei saa olla se, että Häijää jää ilman koulua”, sanoo Maarit Kangasniemi.

Vanhempainyhdistys katsoo, että valtuusto teki harkitsemattoman päätöksen kiireellä.

”Toivomme, että päättäjät vielä harkitsevat asiaa ja katsottaisiin muutama vuosi, kuinka syntyvyys ja muuttoliike kehittyvät”, toteaa Kangasniemi.