18-vuotias tunnusti: Myönsi ajaneensa turma-autoa huumepäissään

Tiistaiaamuna onnettomuuspaikalle oli kertynyt kukkia ja kynttilöitä. Kuva: Minna Isotalo.

Poliisi on edennyt Kataransuoralla tiistain vastaisena yönä tapahtuneen kuolonkolarin tutkinnassa.

Autoa kuljettanut, ajoneuvon juuri hankkinut 18-vuotias mies on kuulusteluissa tunnustanut ajaneensa autoa ja menettäneensä ajoneuvon hallinnan. Kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta, ja hän oli kertomansa sekä testien mukaan käyttänyt huumaavia aineita. Myös matkustajien mukaan kuljettaja aiheutti toimillaan ulosajon.

Kuljettajan epäillään tässä vaiheessa tutkintaa syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, törkeään kuoleman tuottamukseen, törkeään rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Rikosnimikkeet voivat vielä muuttua ja niihin voi tulla lisäyksiä, kunhan matkustajien terveydentilaan saadaan selvyyttä. Poliisi jatkaa esitutkintaa ja sen valmistuttua asia saatetaan syyteharkintaan.

Tampereentietä ajanut auto ajautui ensin vastaantulijoiden kaistalle, sieltä takaisin omalle kaistalleen ja jälleen jyrkästi vasemmalle kääntyen, jolloin auto ajautui asvaltilla sivuluisuun ajautuen tien oikealle puolelle viheralueelle. Tästä auto pyöri edelleen katon kautta ympäri päätyen lopulta kevyen liikenteen väylälle.

Autossa oli viisi nuorta, joista neljä sinkoutui ulos autosta. Kahdella kyydissä olleella oli ollut turvavyö. Yksi auton kyydistä sinkoutunut matkustaja todettiin myöhemmin kuolleeksi.

Alueviestin tietojen mukaan turmassa menehtynyt nuori oli 18-vuotias Sastamalasta kotoisin oleva nainen.

Aiemmin Alueviestissä: 

Päihteillä osuutta kohtalokkaassa ulosajossa Kataran suoralla – Viidestä nuoresta yksi menehtyi

  • avatar Jukka Tuomisto

    Toivottavasti on edes senverta järjisänsä että ymmärtää tekonsa lopunelämmänsä!

Kommentointi ei ole käytössä.