Koronavirus syö Sastamalan tapahtumatarjontaa – Vappuna ei paraatia Vammalassa

Toukokuun ensimmäisenä päivänä järjestettävä vappuparaati on kerännyt vuosittain paljon väkeä Vammalan keskustaan.

Sastamalan kevään kohokohtiin lukeutuva Museo- ja harrasteajoneuvojen Vappuparaati on peruttu koronaviruksen vuoksi. Tapahtuma on kerännyt vuosittain tuhansia ihmisiä kaupungin keskustaan.

Eilen torstaina Suomen hallitus ja THL linjasivat, että kaikki yli 500 hengen yleisötilaisuudet perutaan toukokuun loppuun saakka koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Sastamalan kaupunki noudattaa valtakunnallisia ohjeistuksia ja peruu vapunpäivän Vappuparaatin  ja Vammaisten kulttuuriviikon konsertin, joka oli alunperin tarkoitus järjestää 16. huhtikuuta.

“Tehkäämme jokainen parhaamme tässä hälyttävässä tilanteessa käsihygieniastamme huolehtimalla ja terveysviranomaisten ohjeita tarkasti noudattamalla”, kehottaa kulttuuripalvelupäällikkö Päivi Mäki-Kerttula.

Vammaisneuvoston kulttuuriviikon konsertin järjestäjiin lukeutuva Veli-Matti Tapio kertoo, että päätös Pepe Wilbergin konsertin perumisesta tehtiin jo keskiviikkona.

“Kun tieto koronaviruksen leviämisestä tuli, emme epäröineet. Konsertin yleisössä on niin paljon riskiryhmiin kuuluvia ihmisiä, että tapahtuman siirtäminen oli selvä juttu.”

Maan hallituksen ohjeistus tapahtumien osalta on voimassa toukokuun loppuun. Suomen suvi on tapahtumia täynnä, ja sastamalalaisia saattaa mietityttää, onko esimerkiksi Vanhan kirjallisuuden päivien järjestäminen vaakalaudalla.

Mäki-Kerttula kertoo, että kirjapäivien valmistelu etenee aikataulussa ja näillä näkymin tapahtuma järjestetään ilmoitetun mukaisesti  26.–27. kesäkuuta.

“Seuraamme koronavirustilannetta ja viranomaisten ohjeistusta ja tiedotamme mahdollisista muutoksista linjauksissa”, hän sanoo.

Veli-Matti Tapio kertoo, että Vammaisten kulttuuriviikon konsertti järjestetään syksyllä.