Sastamalan keskustassa kolme murtoa maanantain vastaisena yönä – “Jäljistä päätellen tekijöitä oli kaksi”

Muun muassa Onkiniemenkadulla sijaitsevaan Pyymäen konditoriaan murtauduttiin maanantain vastaisena yönä.

Sastamalan keskustassa tapahtui sunnuntain ja maanantain välisenä yönä kolme murtoa. Itsenäisyydentiellä sijaitsevaan Musti ja Mirri -lemmikkitarvikeliikkeeseen, Puistokadulla sijaitsevaan parturi-kampaamo ja kauneushoitola Kauneus Kuvastimeen sekä Onkiniemenkadulla sijaitsevaan Pyymäen koditoriaan murtauduttiin kaikkiin rikkomalla ensin ikkunan tai oven lasi.

Saaliikseen vorot veivät liikkeiden kassoissa olleet rahat. Kauneus Kuvastimesta anastettiin myös kampaamoalan tuotteita.

Rikoskomisario Ossi Kaario Sisä-Suomen poliisista kertoo, että samanlainen tekotapa viittaa siihen, että samat henkilöt ovat murtojen takana.

“Jäljistä päätellen murtautujia on ollut kaksi. Poliisilla on jonkin verran teknistä näyttöä, mutta silminnäkijähavainnot ovat tervetulleita, jotta pääsemme asiassa nopeammin eteenpäin”, Kaario sanoo.

Rikoskomisarion mukaan on harvinaista, että samat tekijät iskevät kolmeen eri kohteeseen peräkkäin saman yön aikana.

“Tavatonta tämä tällainen ei kuitenkaan ole. Yleensä monta perättäistä keikkaa kertoo siitä, että päihteillä ja päihteiden käytöllä on osuutensa asiassa. Jos ensimmäinen kohde ei tuota riittävää tulosta, on pakko siirtyä seuraavaan paikkaan.”

Kaario pitää mahdollisena, että vorot ovat käyneet tarkistamassa murtokohteet etukäteen toimintansa sujuvoittamiseksi.

“Kiinnijäämisen riski aivan kaupungin keskustassa on melko suuri. Alueen asuintaloista on joistakin näköyhteys murron kohteeksi joutuneisiin liikkeisiin. Kannattaa vinkata poliisille, jos on nähnyt jotakin viime yön ikäviin tapahtumiin liittyvää.”

Vihjeet voi ilmoittaa Sastamalan poliisille numeroon 02 954 150 27.

  • avatar kirstilahti

    Harmi että Sastamalasta on poistettu noita Webbikameroita. Niistäkin voisi olla joskus hyötyä. Kamerat takaisin.

Kommentointi ei ole käytössä.