Wilma-viesti sastamalalaisille huoltajille: “Tämä voi olla myös uuden oppimisen ja kokemisen mahdollisuus”

Kuvituskuva Pixabay.

Sastamalan kaupungissa valmistaudutaan koulujen sulkemiseen. Se tapahtuu hallituksen linjauksen mukaisesti ylihuomenna keskiviikkona.

Huomenna tiistaina on vielä normaali koulupäivä, jonka aikana oppilaita ohjeistetaan kotiopiskelusta. Tiistaina kotiin lähdetään tarvittavien kirjojen ja materiaalien kanssa.

Opetuspäällikkö Kati Heikkilän vanhemmille toimittaman Wilma-viestin mukaan opettajat tiedottavat huoltajia ja oppilaita toimintatavoista tarkemmin Wilmassa tiistain aikana.

“Opettajat suunnittelevat opetuksen siten, että oppilaat voivat työskennellä itsenäisesti tai huoltajien tuella kotona. Opettaja ohjeistaa oppilaita päivittäin työskentelystä Wilman tai muiden käytössä olevien kanavien kautta”, viestissä todetaan.

Oppilaat työskentelevät seuraavien viikkojen ajan kotona opettajan antamien ohjeiden mukaisesti. Huoltajilta toivotaan apua koulupäivien organisointiin, kuten ruokailuun ja oppilaan ohjeistamiseen tämän ikätason mukaisesti.

“Huoltaja on vastuussa oppilaan työskentelystä ja turvallisuudesta koulupäivän aikana kotona”, muistutetaan viestissä.

Kouluruokailun järjestämisen tarvetta ja mahdollisuutta kotona opiskelevien osalta selvitetään vielä.

Tilanne on uusi sekä työntekijöille, oppilaille että huoltajille ja saattaa ymmärrettävästi jännittää ja pelottaakin.

“Tämä voi olla myös uuden oppimisen ja kokemisen mahdollisuus kaikille. Edetään opetuksen järjestämisessä ja työskentelyssä rauhallisesti ja yhdessä opetellen. Uusi työskentelytapa vaatii hieman aikaa sopeutumiseen ja yhteistyötä varmasti kaikilta.”

Aiheesta aiemmin: Hallituksen linjaus: Koulut kiinni keskiviikkona, varhaiskasvatus jatkaa toimintaansa normaalisti