1.-3. luokkalaiset sittenkin kouluun ja lähiopetukseen – Sastamala haluaa vastaukset opetuksen tarpeesta jo lauantaina

Kuvituskuva Pixabay.

Vastaisuudessa kaikki peruskoulun 1.—3. luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa. Muutoksella lisätään oppilaiden yhdenvertaista oikeutta saada tarvittaessa perusopetuslain mukaista lähiopetusta.

Valtioneuvosto päätti asiasta perjantaina ja muutos tulee voimaan tulevana maanantaina 23. maaliskuuta.

Sastamalan vanhempien perjantaina saaman Wilma-viestin mukaan kaupungissa ryhdyttiin välittömästi iltapäivällä järjestelyihin muutoksen toteuttamiseksi.

Käytännön toimia vaaditaan opetuksen, ruokailun, kuljetuksen ja henkilöstön järjestämiseen.

“Uusien lähiopetuksen oppilaiden koulukuljetukset pyritään käynnistämään mahdollisimman pian, mutta nopeasta aikataulusta johtuen huoltajien on varauduttava kuljettamaan lapsensa kouluun vielä alkuviikosta”, opetuspäällikkö Kati Heikkilän toimittamassa viestissä todetaan.

Uusista kuljetusaikatauluista ilmoitetaan Wilman välityksellä.

Etäopetukselle edelleen vahva suositus

Kouluun ei ole linjaukseen tehdyn tarkennuksen jälkeenkään pakko mennä, vaan mikäli mahdollista, myös 1.—3. luokkalaisia suositellaan edelleen vahvasti osallistumaan opetukseen etäopetuksen välityksellä.

Lähiopetusta järjestetään myös erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville oppilaille.

Muuttuneesta päätöksestä johtuen huoltajia pyydetään vastaamaan Wilmassa lähiopetuksen tarpeeseen liittyvään lomakkeeseen huomiseen lauantaihin 21.3. kello 12 mennessä, jotta opetusjärjestelyjen muutokset ensi viikolle ehditään tekemään viikonlopun aikana.

Kyselylomake löytyy Wilmasta kohdasta lomakkeet (yläpalkista).