Kokoomuksen Satonen: “Talouspaketti oli välttämätön ensiapu”

Arto Satonen.

Sastamalalainen oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Arto Satonen kehuu Marinin hallituksen poikkeusoloihin tekemää talouden pelastuspakettia hyväksi ja välttämättömäksi ensiavuksi.

“Siinä on paljon samaa, mitä me kokoomuksessakin olemme korostaneet. Nyt on ehdottoman tärkeää turvata niiden yritysten toimintaedellytyksiä, joiden kassakone ei koronan vuoksi kilise. Varsinkin palvelu- ja ravintola-alan asiakasvirrat ovat tyrehtyneet.”

Akuuttina toimena Satonen pitää yritysten mahdollisuutta nopeuttaa työntekijöiden lomauttamista. Myös määräaikaisten työntekijöiden lomauttaminen mahdollistuu.

“Vastavuoroisesti on tietysti tarpeen kohentaa myös lomautetun asemaa ja toimeentuloa.”

Satonen nostaa toisena tärkeänä asiana esille työttömyysturvan laajentamisen. Se koskee poikkeusolojen ajan Suomessa väliaikaisesti myös yrittäjiä ja freelancereita.

Normioloissa työttömyyskorvauksen saaminen edellyttää yritystoiminnan lopettamista. Uusi linjaus mahdollistaa sen, että töiden katoamisen ei tarvitse merkitä yrityksen kuolemaa.

“Toki toivoisin, että tällainen menettely voisi tulevaisuuden Suomessa olla pysyvästi voimassa. Se madaltaisi yrittämisen riskiä ja kannustaisi ihmisiä itsensä työllistämiseen”, Satonen näkee.

Satonen toteaa, että yhteiskunnan toimivuuden kannalta lakimuutokset pitäisi saada voimaan mahdollisimman pian, nopeutetusti eikä normaalin käsittelyajan puitteissa.  Myös yrittäjäjärjestöt ovat toivoneet muutoksien voimaantuloa takautuvasti 16.3. alkaen, jolloin valmiuslaistakin päätettiin.

  • avatar ilkkasalo

    Paketti on oikean kokoinen ja pääosin kohdistuu tarkoituksenmukaisesti. On parempi toimia nyt, kuin kitua suurtyöttömyydessä ja yrittäjien henkilökohtaisten ja yritysten tragedioiden raunioilla.

    Sen sijaan hallituksen ylpeily yrittäjien velkaannuttamisesta motollaan “valtio takaa ja pankit jakaa” on tyystin väärä.

Kommentointi ei ole käytössä.