Pyymäen kahvilat suljettaneen Tampereella, Sastamalassa ei – “Vaikka elämme vaikeita aikoja, tästä selvitään”, yrittäjä sanoo

Pyymäen konditoriassa on vielä käynyt kahvittelijoita.

Pyymäen Leipomon toimitusjohtaja Jouni Tuomisto kertoo, että koronavirus on karkottanut asiakkaat yrityksen Tampereen kahviloista. Pyymäen Tullintori joudutaan sulkemaan ja sama on edessä Oma-kahvilankin osalta piakkoin.

Sastamalassa Pyymäen konditoria ja Leipurin kahvila sen sijaan palvelevat asiakkaita – ainakin toistaiseksi.

”Lounasruokailijoiden määrä on tipahtanut puoleen, mutta niin kauan kuin ihmisiä käy syömässä, pyrimme pitämään keittiön auki ja kahvipannut kuumina”, Tuomisto toteaa.

Ilokseen Tuomisto on huomannut, että yhä useampi on hoksannut hakea lounasta mukaan.

”Tällainenkin vaihtoehto on olemassa ja palvelee hyvin niitä, jotka haluavat vältellä pitkäkestoisempaa oleilua julkisissa tiloissa.”

Leivän kysyntä on ennallaan, joten sen osalta leipomolla on työtä kuten ennenkin. Koska juhlia ja muita väkeä yhteen kokoavia tilaisuuksia ei järjestetä, on kakkujen ja leivosten myynti romahtanut.

Tuomisto suuntaa silti katseensa tulevaan.

”Vaikka elämme vaikeita aikoja, tästä selvitään. Jos jotain hyvää haluaa tilanteesta löytää, on tämä lisännyt yhteisöllisyyttä. Samassa veneessä olemme kaikki.”

Suomen hallitus julkaisi perjantaina pakettinsa maan talouden pelastamiseksi. Se sisälsi monia aputoimia myös yritysten ja yrittäjien tilanteen parantamiseksi.

”Hallitus on tehnyt hyviä päätöksiä nopeasti. On ollut hienoa seurata, miten Suomessa kriisin tullen puhalletaan yhteen hiileen”, Tuomisto sanoo.