Kivikylän myymälässä myyntipiikkejä, makkara tekee kauppansa – ”Moni saattaa aloittaa grillauskauden tavanomaista aiemmin”

Ulkopuolelta Huittisten Kivikylän Hullulenkki muistuttaa makkaraa.

Ruokaa ihminen tarvitsee, olivatpa olot millaiset tahansa. Elintarvikkeita on hamstrattu ja kauppojen hyllyissä on paikoin ollut tyhjiä aukkoja.

Koronavirukseen varautuminen on näkynyt myös Huittisten Kivikylän myymälässä sekä tukkumyynnissä, kertoo Kivikylän tehdaspäällikkö Tero Martikainen.

“Varsinkin tämän viikon tukkumyynti vähittäiskauppoihin on ollut viime vuotta vilkkaampaa. Makkaroissa on selkeästi kasvua.”

Kenties ihmiset ovat ostaneet makkaraa pakkaseen, kenties ulkoilu ja retkeilyharrastuksen suosion kasvu ajanvietteenä ovat lisänneet makkaran kysyntää.

”Olemme kuitenkin lisänneet tuotantoa vastaamaan kysyntää, joten hamstraamiselle ei ole tarvetta”, Martikainen sanoo.

Martikaisen mukaan Kivikylän Hullulenkki-myymälässä asiakasmäärät ovat hieman kasvaneet ja keskiostoksien määrä on kasvanut selkeästi. Jauhelihan ja muidenkin palvelupisteen tuotteiden myynti on ollut kasvussa. Hyvin tekee kauppansa myös hernekeitto.

”Myymälässämme oli myyntipiikki viime viikon perjantaina ja lauantaina. Myös maanantai ja tiistai olivat normaalia parempia. Nyt mennään taas jokseenkin normaalitasolla.”

Koulujen etäopetukseen siirtyminen on vaikuttanut Hullulenkin kahvion lounasruokailuun jonkin veraan.

”Opiskeluruokailu tietenkin loppui, mutta muuten lounasruokailussa ei ainakaan vielä ole mitään dramaattista muutosta. Luonnollisesti tilanne vaikuttaa joihinkin ruokailijoihin.”

Huittisiin on luvattu ensi viikolle aurinkoa ja kahdeksan asteen päivälämpötiloja. Kun koronaviruksen vuoksi vietetään tavanomaista ennemmän aikaa kotona, voi vaikkapa pihan ja terassin laittaa kuntoon heti kun kelit ovat ulkopuuhille suotuisat. Moni saattaa tänä keväänä viritellä grillausvehkeet valmiuteen tavanomaista aiemmin, Martikainen uumoilee.

”Ensi viikon sääennuste näytäisi suosivan grillausta ja makkaranpaistoa. Yöt ovat kylmiä, mutta päivällä aurinko lämmittää jo mukavasti.”

Makkaran kysyntä on kasvussa. Markku Matikkala (vas.) esitteli Makkaraklubilaisille Kivikylän Huittisten tehdasta marraskuussa 2017. Kuva: Alueviestin arkisto / Laura Haavisto.