Sastamalassa lähiopetuksessa noin neljä prosenttia oppilaista – “Yhteinen vastuu tartuntojen leviämisen ehkäisemisestä on selvästi otettu vakavasti”

Kuvituskuvassa kuudennen luokan oppikirjoja.

Valtioneuvosto linjasi perjantaina, että vastaisuudessa kaikki peruskoulun 1.-3. luokkien oppilaat voivat saada tarvittaessa opetusta myös lähiopetuksen muodossa.

Sastamalassa lähiopetukseen ilmoittautui tuoreiden linjausten jälkeen 37 oppilasta. Lähiopetuksessa on maanantaista alkaen yhteensä 89 oppilasta, mikä on noin neljä prosenttia perusopetuksen oppilasmäärästä.

“Tämä kertoo siitä, että lähiopetuksessa ovat suositusten mukaisesti vain ne, joilla ei ole mahdollisuutta pitää lastaan etäopetuksessa omasta työstään tai muusta syystä johtuen. Yhteinen vastuu tartuntojen leviämisen estämisestä on selvästi otettu Sastamalassa vakavasti”, todetaan kaupungin toimittamassa tiedotteessa.

Lähiopetusta on kaikilla Sastamalan kouluilla Äetsän koulua lukuun ottamatta. Koulujen yhdistämisiin ei olla ryhdytty, vaan kukin oppilas saa opetusta omassa koulussaan.

Oppilasmäärä vaihtelee kouluittain 1 ja 19 välillä, joten ryhmäkoot saadaan pidettyä turvallisina. Kouluilla on käytössään tarvittava määrä opettajia ja koulunkäyntiohjaajia.

Nopeasta aikataulusta huolimatta kuljetukset saadaan toimimaan jo maanantaista lähtien. Huoltajille ilmoitetaan Wilmassa kuljetusaikataulusta sunnuntain aikana.

Myös ruokahuollon ja opetusjärjestelyjen muutokset ehditään tekemään maanantaihin mennessä.

Sastamalan kaupunki muistuttaa edelleen, että lähiopetukseen tullaan vain, jos ollaan terveitä.