Huittinen sulkee osan päiväkodeista – vuorohoito Kuninkaisiin, sieltä muut ryhmät Huvikumpuun

Huittisten kaupungin varhaiskasvatuspalveluihin on tiedossa muutoksia 25. maaliskuuta alkaen poikkeustilanteen ajaksi.

Valtioneuvoston tekemien linjausten jälkeen varhaiskasvatuksessa läsnä olevien lasten määrä on pudonnut voimakkaasti. Tästä syystä Huittinen, niin kuin useat muutkin Suomen kunnat ja kaupungit, on päättänyt sulkea osan yksiköistä valtioneuvoston määrittelemän poikkeustilanteen keston ajaksi.

“Periaatteena on, että mahdollisimman moni lapsi voi kuitenkin jatkaa omassa tutussa päiväkodissaan, ja että yhdistäminen ei vaaranna tavoitetta kohtaamisten rajoittamisesta sekä lasten ja henkilöstön turvallisuudesta”, kerrotaan Huittisten kaupungin mediatiedotteessa.

Mikäli varhaiskasvatusta tarvitsevien lasten määrä muuttuu merkittävästi, tilannetta voidaan joidenkin yksiköiden osalta arvioida vielä uudelleen.

Varhaiskasvatusyksiköissä tapahtuvat muutokset:

  • Kuninkaisten päiväkoti suljetaan ja toiminta siirretään Huvikummun päiväkotiin, lukuun ottamatta vuorohoitoa tarvitsevia lapsia, jotka sijoitetaan kokonaan Kuninkaisten päiväkodin vuorohoitoyksikköön
  • Punainen Tupa suljetaan ja lapset pyritään sijoittamaan ensisijaisesti perhepäivähoitoon
  • Vampulan ryhmäperhepäiväkoti suljetaan ja toiminta siirretään Vampulan päiväkotiin

Kaupungin mukaan huoltajiin, joita asia koskee, tullaan olemaan yhteydessä henkilökohtaisesti.