Ruuan verkkokauppa, sushia ja pizzaa – Citymarketin palvelut Sastamalassa laajenevat kevään edetessä

Sastamalan Citymarketiin on tulossa kevään aikana monia odotettuja toimintoja. ”Vallitsevien poikkeusolojen vuoksi aivan tarkkoja aikatauluja ei voi vielä luvata, koska tilanteet elävät”, kauppias Outi Vesanen harmittelee. Kuva: Minna Isotalo.

Sastamalan Citymarketissa on kartoitettu asiakkaiden toiveita, ja niihin ollaan nyt myös vastaamassa. Maanantaina aloitettiin remontti, jossa järjestellään tilaa verkkokaupalle.

”Hyllyjä siirrellään ja pieniä muutoksiakin joudumme tekemään. Pahoittelemme tästä johtuvaa touhua myymälässä, mutta muutokset pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti ja vähällä häiriöllä”, kertoo kauppias Outi Vesanen.

Toukokuussa tehdään muutoksia palvelulinjastoon.

”Sinne on luvassa asiakkaiden toivomia susheja ja samalla myös aasialaisen ruoan valikoimaa kasvatetaan. Lisäksi teemme pizzaa, joka ei ole ihan perinteinen versio, vaan meidän tapaamme vähän parempi makuelämys on luvassa”, Vesanen jatkaa.

Sushien kanssa Sastamalan Citymarket tekee yhteistyötä Pirkkalan Citymarketin kanssa.

Ruuan verkkokaupan Sastamalan Citymarket pyrkii saamaan toimintaan jo huhti-toukokuun vaihteessa, mutta Suomen poikkeusolot tuovat epävarmuutta myös aikatauluihin.

”Tätä palvelua on nyt kovasti kysytty ja toivottavasti saamme sen nopeasti käyttöön. Ikävää, että emme pysty vielä olemaan avuksi”, kauppias harmittelee.

Kotiinkuljetuspalvelun käyttöönotosta Outi Vesanen on jo neuvotellut paikallisen kuljetusyrityksen kanssa.

”Kuljetus toimii parina päivänä viikossa tai jos kysyntää on, niin useamminkin”, Vesanen suunnittelee.

Verkkokauppa toimii niin, että asiakas tekee tilauksen k-ruoka.fi:n kautta ja kaupan henkilökunta kokoaa ostokset. Nouto on drive in -systeemillä kaupan ulkopuolelta tai kotiinkuljetuksena lähialueille.

Kauppa-asioille vain terveenä

Outi Vesasen mukaan myös heiltä on tiedusteltu nyt usein, olisiko mahdollista tarjota riskiryhmille erityisiä aukioloaikoja, jolloin olisi turvallisempaa tulla ostoksille. Vesasella on tähän selkeä näkemys.

”Valitettavasti tällaista on täysin mahdotonta toteuttaa tai luvata. Mikään tunti ei ole riskiryhmille yhtään turvallisempi suorittaa ostoksia. Kehoittaisin vakavasti heitä turvautumaan apuun kauppareissujen suhteen. On väärin luoda illuusiota ilman perusteluja turvallisista tunneista. Suurin riski on aina kohtaamisissa ja näiltä ei kaupassa voi koskaan täysin välttyä. Eli kuten presidentti, hallitus ja THL suosittelee, yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmään kuuluvien tulisi oman turvallisuutensa vuoksi pysytellä nyt kotosalla”, hän ohjeistaa.

Tässä vakavassa tilanteessa kauppias haluaa myös vedota kaikkiin asiakkaisiin.

”Tullaan kauppa-asioille vain terveenä, ja pestään kädet huolellisesti saippualla sekä tullessa, että lähtiessä. Ei kosketella kasvoja kauppareissun aikana ja jos yskittää tai aivastuttaa, yskitään hihaan eikä käsiin. Pidetään välimatkaa muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan. Lisäksi toivomme, että maksuvälineenä käytetään korttia”, Vesanen ohjeistaa.

Hän painottaa, että kauppa pysyy auki ainoastaan, jos henkilökunta säilyy terveenä.

”Voimme pärjätä näissä poikkeusoloissa vain noudattamalla annettuja ohjeita ja määräyksiä.”