Sastamalan pääkirjastolle sähköisen asioinnin piste – tarkoitettu kuntalaisille, joilla ei muuten ole mahdollisuutta tietokoneen käyttöön

Asiakaspalvelua Sastamalan pääkirjastolla. Kuva: Pauliina Vilenius.

Sastamalan kaupunki avaa maanantaina 30. maaliskuuta ajanvarauksella toimivan sähköisen asiointipisteen pääkirjastolle. Asiointipiste on tarkoitettu sellaisten kuntalaisten käyttöön, joilla ei muuten ole mahdollisuutta käyttää tietokonetta.

Asiointipisteessä voi maksaa laskuja, asioida sähköisissä asiointikanavissa ja hoitaa sähköpostia. Asiointipiste on avoinna arkisin ma-ti kello 10-18 ja ke-to kello 10-16, (pe-su suljettu).

Kirjaston luku- ja kirjastosalit, lainaus tai muut kirjaston peruspalvelut eivät ole käytössä.

Asiointipiste toimii vain ajanvarauksella. Ajanvaraus tapahtuu maanantaista lähtien numerosta 040 138 2040 ja ajan voi varata soittamalla maanantaista torstaihin kello 10-16. Asioimaan pääsee yksi asiakas kerrallaan, ja ajan pituus on maksimissaan 45 minuuttia per asiakas.

Kuten ei muuallekaan, myöskään asiointipisteeseen ei saa tulla flunssaoireisena. Käyttäjät tulevat koneelle käsipesun kautta ja koneen näppäimistö ja hiiri pyyhitään desinfiointiaineella sekä ennen että jälkeen käytön. Saatavilla on myös kertakäyttöhansikkaita ja desinfiointiliinoja.

Kirjaston henkilökunta auttaa tarvittaessa tulostuksen ja kopioinnin kanssa. Asioinnin kannalta välttämättömät kopiot ja tulosteet ovat maksuttomia.

Ohjeet asiointipisteen käyttäjille:

  • Asiointipisteeseen pääsee vain ajanvarauksella. Kulku tapahtuu pääoven kautta, kirjaston henkilökunta avaa oven ajan varanneille.
  • Ole paikalla sovitusti!
  • Asiakaspisteeseen voi tulla vain terveenä. Eli jos olet kipeä (sinulla on flunssaa, kuumetta, nuhaa, yskää jne.), älä tule paikalle. Näin toimit vastuullisesti ja huomioit muut.
  • Ennen koneen käyttöä, pese kädet yleisövessassa ohjeiden mukaan saippualla ja vedellä.
  • Pyyhi koneen näppäimistö ja hiiri ohjeiden mukaan desinfiointiaineella ennen ja jälkeen koneen käytön ja/tai käytä kertakäyttöhanskoja. Noudata hyvää hygieniaa ja huomioi muut asiakkaat.