Sastamalassa jatketaan arkea nykyisillä järjestelyillä, Vammalan lukion ylioppilasjuhlan järjestäminen ratkeaa myöhemmin

Kuvituskuva Vammalan lukion ylioppilaista. 

Hallitus päätti maanantaina jatkaa koronavirustartuntojen leviämisen hidastamiseksi ja riskiryhmien suojelemiseksi aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13. toukokuuta 2020 saakka.

Sastamalan varhaiskasvatuksessa, perusopetuksessa ja lukiokoulutuksessa jatketaan arkea nykyisillä järjestelyillä, kaupunki toteaa tiedotteessaan.

Toiminnan suunnittelussa varaudutaan koko kevätlukukauden kestäviin rajoituksiin ja huomioidaan tulevat Opetushallituksen ohjeistukset.

“Tämä koskee myös Vammalan lukion kevään 2020 ylioppilasjuhlaa, jonka järjestelyt ratkaistaan valtakunnallisten linjausten selvittyä. Yksityiskohdista tiedotetaan lisää jatkossa”, tiedotteessa todetaan.

Hallituksen suositus on edelleen se, että myös varhaiskasvatuksessa olevat lapset sekä esiopetuksen ja 1.–3. vuosiluokan oppilaat ja muut lähiopetukseen oikeutetut oppilaat pysyvät kotona, jos siihen on mahdollisuus.

Opetushallitus valmistelee rajoituksiin ja niiden pidentämiseen liittyviä ohjeistuksia, jotka julkaistaan loppuviikosta. Samalla Opetushallitus ennakoi ja valmistelee ohjeistusta sitä silmällä pitäen, minkälaisia tukitoimia sekä opettajat että oppilaat tulevat tarvitsemaan tilanteen pitkittyessä ja lopulta normaaliin arkeen palattaessa.