WPK:n rannan ehostaminen jatkuu Huittisissa hyvää vauhtia

WPK:n rannan kunnostustyöt on saatu Huittisissa käyntiin aikaisessa vaiheessa kevättä. Valmista pitäisi olla viimeistään kesäkuun loppuun mennessä.

Aikainen kevät on mahdollistanut WPK:n rannan kunnostuksen jatkamisen Huittisissa.

Rannan ehostaminen uuteen uskoon on neljän vuoden projekti, joka käynnistettiin viime kesänä.
Kunnostustöille on varattu jokaiselle vuodelle 90 000 euron määräraha.

Tänä keväänä rannasta on karsittu runsaasti puita ja työkoneet ovat siirtyneet muokkaustöihin rannan WPK:n puoleiselle laidalle.

“Tänä vuonna suurimmat muutostyöt tehdään venelaiturin ympäristössä. Tarkoitus on rakentaa rannansuuntainen, puinen kävelyreitti, jossa on suunnilleen ravintolan kohdalla pieni näköalatasanne joen yllä. Lisäksi tehdään istutuksia rantapenkkaan ja asennetaan uusia valaisimia”, Huittisten kaupungin puistotyönjohtaja Minna Tömisevä kertoo.

Mahdollisuus jäätelökioskille tai avantosaunalle

Koko WPK:n rannan alueelle on tehty yhtenäinen suunnitelma, jonka mukaan aluetta muokataan. Tömisevän mukaan tulevina vuosina kunnostustyötä on tarkoitus jatkaa myös sillan ali sen toiselle puolelle.

“Piirustuksissa sille alueelle on tehty huvimaja ja petankkikenttä. Ajatuksena on mahdollistaa puitteet rauhalliselle ja leppoisalle oleskelulle.”

Rannan henki tulee olemaan hyvin samaa tyyliä, mitä ensimmäisessä vaiheessa aurinkotuoleilla, pukukopeilla ja uudella laiturilla toteutettiin.

“Työ tehdään palanen kerrallaan, mutta taustalla on koko ajan yhtenevä kokonaisuus. Tulevina vuosina rantaan tullaan lisäämään kivetystä ja ruusuistutuksia. Suunnitelmissa on myös liuskekivipolku”, Tömisevä kertoo.

Tulevaisuutta silmällä pitäen uimarannan päähän on tehty myös sähkövaraus.

“Se mahdollistaa jäätelökioskin tai vaikka avantosaunan tuomisen paikalle sitten, jos joku sellaisesta innostuu”, Tömisevä sanoo.

Tämän vuoden osalta töiden on tarkoitus valmistua viimeistään kesäkuun loppuun mennessä. Tömisevä uskoo, että uudistuksista voidaan päästä nauttimaan jo aiemmin.

“Työhön päästiin niin aikaisin, että se on hyvin mahdollista. Paljon riippuu kuitenkin myös tilattujen tarvikkeiden saapumisesta, joten mitään varmaa ei voi vielä luvata.”

Puistokalusteet pian paikoilleen

WPK:n rannan ohella Huittisissa kunnostetaan kevään mittaan myös Hannulanpuistokadun varrella sijaitseva leikkipuisto.

“Kaikki vanhat kalusteet puretaan pois ja tilalle tulee yksi isompi leikkiteline. Alle laitetaan tekonurmi, mutta sen väri on vielä päättämättä. Eri valmistajien tarjoukset ovat jo pöydälläni, joten myös tämä projekti on etenemässä vauhdilla”, Tömisevä sanoo.

Tällä hetkellä puistotyössä on käynnissä pensaiden alasleikkaus, sen jälkeen puistokalusteet kaivetaan säilöstä ja tuodaan paikoilleen.

“Jos koronasta jotain hyvää voi hakea, niin keskustan liikenteen rauhoittuminen on helpottanut meidän työtämme huomattavasti”, Tömisevä toteaa.

Jätä kommentti